Eerste selectie twefen

Beste supporters,

Ricky van Wolfswinkel zei het gisteravond na afloop van de Europese wedstrijd tegen Fenerbahçe treffend: “Het is mooi dat we al zo ver zijn dat we mogen zeggen dat we balen met een punt.” In de Europa League gelijkspelen tegen Fenerbahçe is een hele prestatie, maar toch hield iedereen in De Grolsch Veste er gisteravond een dubbel gevoel aan over. In een heerlijke voetbalsfeer speelde FC Twente opnieuw een heel sterke wedstrijd en had zichzelf tegen de Turkse topclub eigenlijk kunnen belonen met drie punten op basis van het vertoonde spel. Over drie weken staat ons weer een Europa League-avond te wachten in De Grolsch Veste, dan komt Lazio naar Enschede. Opnieuw een prachtig affiche.
Vandaag zal er nog volop worden nagepraat over het treffen met Fenerbahçe, maar voor FC Twente gaat de knop weer om en richt trainer Joseph Oosting met zijn selectie het vizier op zondag. Dan wacht in De Kuip de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Voorafgaand aan de interlandbreak staat FC Twente dus nog een behoorlijke kraker te wachten. Wederom een wedstrijd om naar uit te kijken.

Publicatie jaarrekening 23/24
De jaarrekening van FC Twente ’65 over het seizoen 2023-2024 is afgelopen week gepubliceerd. De documenten zijn voor iedereen terug te lezen op de website. Over het verslagjaar is een nettowinst van € 5,2 miljoen gerealiseerd. De omzet over seizoen 2023-2024 is ten opzichte van vorig seizoen met circa € 1,8 miljoen gestegen naar € 41,4 miljoen. De jaarrekening toont aan dat het ingezette herstel verder is uitgebouwd. Met de afnemende beperkingen uit het verleden, zien we kansen voor de toekomst. Als directie willen we een stabiele club neerzetten, die niet alleen dit seizoen presteert, maar ook over een langere periode van jaren. We zijn veel dank verschuldigd aan onze vorige directie, onze supporters, sponsoren, medewerkers, vrijwilligers en andere relaties die ons ook afgelopen seizoen in en buiten De Grolsch Veste massaal hebben bijgestaan.

FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste tegen PSV
Voordat de UEFA Women’s Champions League begint, speelt FC Twente Vrouwen zaterdag de competitiewedstrijd tegen PSV. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Afgelopen week won FC Twente bij Fortuna Sittard de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (1-3) en die start wil de ploeg graag een goed vervolg geven. De wedstrijd tegen PSV wordt een weerzien met Renate Jansen, zij draagt vanaf dit seizoen het shirt van PSV.

Champions League in Twente
FC Twente Vrouwen mag zich voorbereiden op een aantal heel mooie voetbalweken. In de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League speelt de ploeg van trainer Joran Pot komende periode tegen Celtic, Real Madrid en Chelsea. Prachtige wedstrijden tegen de Europese top. Het kampioenenbal begint komende week voor FC Twente Vrouwen. Maandag reist de ploeg naar Glasgow waar het toernooi dinsdagavond tegen Celtic wordt geopend. Donderdag 17 oktober komt Chelsea naar De Grolsch Veste. Steun ook FC Twente Vrouwen in de Champions League, tickets zijn inmiddels verkrijgbaar via onze website.

Sportieve middag op de Losserhof met FC Twente Vrouwen
Woensdagmiddag werd voor bewoners van de Twentse Zorgcentra een sportieve middag georganiseerd, waarbij ook de speelsters van FC Twente Vrouwen deelnamen. Een mooi initiatief dat voor het tweede achtereenvolgende jaar werd gehouden in samenwerking met Scoren in de wijk en Stichting Goal. De sportmiddag werd gehouden op de Losserhof in Losser. De speelsters van FC Twente Vrouwen begeleidden de teams en sportten samen met de bewoners.

Nieuw contract voor Mats Rots
Mats Rots heeft deze week een nieuw contract getekend bij FC Twente. De 18-jarige verdediger verlengde zijn contract bij FC Twente tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. Mats is een zeer talentvolle verdediger die kan uitgroeien tot een volwaardig eerste elftalspeler van FC Twente. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Scoren in de wijk
Afgelopen week is de nieuwe ontmoetingsruimte van ‘FC Twente, scoren in de wijk’ in De Grolsch Veste feestelijk in gebruik genomen. De ontmoetingsruimte draagt de naam ‘Drees Kroes Noaberhoes’, vernoemd naar de oprichter van Scoren in de wijk. In de nieuwe ruimte ontvangt Scoren in de wijk bij wedstrijden onder meer deelnemers van haar projecten.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.