Eerste selectie

Bas Kuipers draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente. De 29-jarige verdediger komt over van Go Ahead Eagles en tekende vandaag in De Grolsch Veste een contract voor vier seizoenen.

DVS05764800
DVS0571600 v2

“Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan”, vertelt Bas Kuipers. “In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter. FC Twente is een prachtige club. Iedere wedstrijd dat ik hier in De Grolsch Veste speelde genoot ik van de sfeer en de supporters. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap, ik heb er heel veel zin in.”

“We zijn heel blij met de komst van Bas”, vertelt Arnold Bruggink. “Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij.”

Over Bas Kuipers
Bas Kuipers (Amsterdam, 17 augustus 1994) speelde in de jeugd voor De Volewijckers en Ajax. In het seizoen 2013-2014 kwam Kuipers uit voor Jong Ajax, waarna hij de overstap maakte naar Excelsior. Kuipers speelde drie seizoenen in Rotterdam en droeg tussen 2017 en 2019 het shirt van ADO Den Haag. Na een korte uitstap naar het Roemeense Viitorul Constanta speelde Kuipers een seizoen voor N.E.C. Sinds 2020 kwam de linkerverdediger uit voor Go Ahead Eagles, waarvoor hij 133 keer speelde en 13 dertien maal scoorde.

DVS05551
Video
DVS06294
DVS06328

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.