Eerste selectie

Bart van Rooij maakt per direct de overstap naar FC Twente. De 23-jarige rechterverdediger komt over van N.E.C. Nijmegen en tekende vandaag in De Grolsch Veste een contract voor vier seizoenen.

“Het hele verhaal van FC Twente spreekt mij erg aan”, vertelt Bart van Rooij. “Het plan van de club, de ambities en het Europees toneel waar je op speelt maken het heel aantrekkelijk om hier te voetballen. Ik heb mijn hele carrière bij N.E.C. gespeeld en het daar altijd naar mijn zin gehad. Nu kan ik een nieuwe stap maken en FC Twente is een ideale club waar ik verder kan groeien. FC Twente heeft een prachtig stadion, een mooie aanhang en een leuke spelersgroep waar ik prima in pas.”

Tekst gaat verder onder de foto's.

image00002 v45
image00005 v33
image00006 v19
image00007 v21
image00009 v21

“Bart is een heel goede versterking voor FC Twente, we zijn blij dat hij er is”, vertelt Arnold Bruggink. “Hij is een goede voetballer, een speler met een enorme drive. Daarnaast is hij een echte strijder, dat heeft hij bij N.E.C. wel laten zien. Op het veld gaat hij ‘door muren’. Bart is nog jong, maar met 170 wedstrijden achter zijn naam heeft hij al veel ervaring in het betaald voetbal. Hij is klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière.”

Over Bart van Rooij
Bart van Rooij (Escharen, 26 mei 2001), begon in zijn jeugd bij SV Estria Escharen en maakt op 9-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van N.E.C. Nijmegen. Van Rooij doorliep alle jeugdteams en maakte in het seizoen 2018-2019 zijn debuut in de hoofdmacht van N.E.C. Afgelopen seizoenen speelde hij 170 officiële wedstrijden, scoorde zeven keer.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.