Scoren in de wijk Eerste selectie

De 12-jarige Anouk verloor afgelopen jaren haar plezier in sporten. Mede door haar hypermobiliteit was het lastig om de juiste sportomgeving te vinden. Het maatschappelijke project 'Passend Sporten' van FC Twente Scoren in de wijk bracht daar verandering in: Anouk sport nu met veel plezier samen met andere kinderen. Haar favoriete speler, Ramiz Zerrouki, zorgde voor een verrassing op de training.

2202161RL6507
Passend Sporten
Ramiz Zerrouki nam deel aan één van de wekelijkse trainingen van de groep kinderen. "Het meedoen zorgt bij de kinderen voor een lach op hun gezicht. En een lach op hun gezicht zorgt ook weer voor een lach op mijn gezicht aan het einde van de dag." Hij is trots dat zijn club dit soort projecten organiseert. "Ik vind het supertof dat FC Twente dit doet en het initiatief neemt voor kinderen die niet bij een reguliere vereniging kunnen sporten. Daarnaast is het belangrijk dat elk kind een kans krijgt om te kunnen sporten."

Van rups naar vlinder
Bij het project ‘Passend Sporten’ gaan kinderen tussen de zes 6 en 13 dertien jaar onder professionele begeleiding aan de slag met verschillende sporten en spelvormen. Er wordt gewerkt aan de fysieke ontwikkeling, maar ook aan de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de kinderen. Mét resultaat: "Anouk kwam binnen als een heel verlegen meisje en had last van veel angst. Nu zie ik in haar hele doen en laten een enorme ontwikkeling, oogt ze heel ontspannen, heeft ze meer zelfvertrouwen en kan ze eindelijk zichzelf zijn. Ze kwam binnen als een rups in haar coconnetje en gaat nu als vlinder haar eigen weg", aldus de begeleider van Anouk.  

Voetbal Geeft
Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.