FC Twente Vrouwen

Amanda Andradóttir draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente Vrouwen. De 20-jarige IJslandse speelster komt over van Valur en tekende in De Grolsch Veste een contract voor twee seizoenen.

DSC02387

“Ik heb er erg veel zin in om naar Nederland te komen en iedereen te leren kennen”, vertelt Amanda Andradóttir, die deze week bij de IJslandse selectie verblijft. “Ik weet dat FC Twente al jaren een heel goed team heeft, hier verwacht ik veel te kunnen leren en als speler te groeien. Over de competitie in de Nederland heb ik goede dingen gehoord en ik denk dat er veel moeilijke en leuke wedstrijden zullen zijn.”

Ambitieus
FC Twente Vrouwen hervat 1 augustus de voorbereiding op het seizoen, dan sluit Amanda Andradóttir aan bij de selectie van trainer Joran Pot. Andradóttir: “Mijn doel is om elke dag beter te worden en het team te helpen. FC Twente heeft de afgelopen jaren veel prijzen gewonnen en dat hoop ik dit jaar ook te bereiken met de ploeg. De club is ambitieus en dat ben ik ook. Ik ben echt trots dat ik bij FC Twente heb getekend.”

Voor het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League is FC Twente begin september ingedeeld in dezelfde groep als de voormalige club van Andradóttir; Valur. “Ik kijk er erg naar uit om de kwalificatie te spelen en het zou een droom zijn om de groepsfase te bereiken. Eerlijk gezegd hoopte ik Valur niet in de kwalificatie tegen te komen, ik gun Valur het allerbeste. Wanneer we de eerste wedstrijd winnen van Cardiff kunnen we Valur treffen. Ze hebben een heel sterk team, dus als we ze tegenkomen, wordt het een zware wedstrijd.”

 

DSC02367 v2
DSC02370 v2
DSC02375

Technisch goede speelster
René Roord: “Amanda is een zeer talentvolle IJslandse international en we zijn blij en trots dat we haar naar FC Twente hebben kunnen halen. Amanda kan als aanvallende middenvelder spelen en in de spits. Ze is een technisch goede speelster met een behoorlijke traptechniek. Amanda had in Europa meerdere opties voor het nieuwe seizoen en we zijn dan ook zeer verheugd dat ze voor FC Twente gaat spelen.”

Over Amanda Andradóttir
Amanda Andradóttir (18 december 2003, Molde (Noorwegen), is 11-voudig IJslands international en scoorde tweemaal voor haar land. Amanda, dochter van voormalig IJslandse prof Andri Sigþórsson, speelde vanaf 2020 voor het Deense Nordsjaelland, het Noorse Vålerenga, Kristianstads DFF uit Zweden en afgelopen seizoen in IJsland voor Valur. In voorronde van de UEFA Women’s Champions League werd FC Twente Vrouwen onlangs in de kwalificatiepoule ingedeeld bij Valur. Dat toernooi wordt begin september gehouden.

DSC02399

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.