Beste FC Twente-supporter,

Sinds 29 februari hadden we geen supporters meer tijdens een wedstrijd in De Grolsch Veste. Maandag tijdens het oefenduel tegen Fortuna Sittard was het eindelijk weer zover. Het waren er dan misschien maar 3025, maar ook dan is voetbal al vele malen leuker dan zonder publiek. De supporters die er waren moesten zich weliswaar onderwerpen aan allerlei corona-maatregelen, maar de manier waarmee hier werd omgegaan verdient een compliment. Iedereen probeerde zich keurig aan de ‘1,5 meter’ te houden, daarnaast kwamen supporters inderdaad op het tijdstip dat op het kaartje stond en iedereen bleef zoveel mogelijk keurig op zijn haar of zijn plek. Tijdens de evaluatie deze week met onder anderen gemeente, politie en GGD werd dit bevestigd, maar waren er ook nog wel opmerkingen. Bijvoorbeeld het toejuichen van de spelers voor Vak P, na afloop van de wedstrijd, dient de volgende keer achterwege te blijven. In de supportersinformatie voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zullen we de opmerkingen meenemen. Het blijkt wel dat alles nog niet normaal is.

De supporters die er maandag waren, gingen over het algemeen met plezier naar huis. Ze hebben een wedstrijd gezien die na een wat vlakke eerste helft uitmondde in een leuk duel waarin met name de jonge talenten van de Academie veel energie en passie brachten. Dit leverde na de 3-1 drie dagen ervoor tegen Excelsior ’31 de tweede overwinning op. Zondag staat in het kader van ‘Comeback Eredivisie’ de oefenwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord gepland. Er mogen bij deze wedstrijd 5000 toeschouwers aanwezig zijn. Feyenoord en FC Twente hebben alle mogelijke maatregelen genomen om de wedstrijd coronavrij te kunnen laten plaatsvinden.

Hopelijk is daarna ook Danilo Pereira da Silva in het shirt van FC Twente te bewonderen. Met Ajax en de speler is al een tijdje geleden een akkoord bereikt over de huur van een seizoen. Het is op dit moment echter nog wachten op het afronden van het papierwerk.

Nieuwe horecavergunning verleend aan Vak-P

In april van dit jaar is een convenant gesloten met Vak-P, de Gemeente Enschede, Politie Basisteam Enschede en FC Twente met als doel de veiligheid en de beheersbaarheid van het supportershome van Vak-P te waarborgen. De ondertekening van dit convenant was de weg naar normalisatie in en rondom het home. Daarmee kon de horecavergunning worden aangevraagd, zodat het home weer toegankelijk zou zijn voor de leden van Vak-P. Deze horecavergunning is inmiddels verleend en daarmee is het home definitief weer open. Met de heropening van het supportershome is een heel vervelende periode afgesloten. Het is goed dat de leden van Vak-P straks weer terechtkunnen in hun eigen home. Vak-P hoopt haar leden op korte termijn informatie te verschaffen over hoe het home met de geldende coronabeperkingen wel of niet open kan of gaat.

FC Twente Vrouwen

Ook FC Twente Vrouwen is volop in voorbereiding. Vanavond speelt het team een oefenwedstrijd in het Duitse Bocholt tegen de plaatselijke Borussia. Vanaf komend seizoen zendt FOX Sports elke zondag een wedstrijd uit de Eredivisie Vrouwen live uit. Samenvattingen van de duels zijn vanaf het eerste weekend in september wekelijks te zien bij FOX Sports en de NOS. Een mooie ontwikkeling voor de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal in ons land. Ook biedt het extra commerciële mogelijkheden rondom de Eredivisie Vrouwen.

FC Twente - Go Ahead Eagles

De verkoop voor het oefenduel met Go Ahead Eagles op zaterdag 22 augustus is gestart. Er zijn inmiddels ruim 1000 kaarten verkocht.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur