Eerste selectie club

Beste supporters,

Zondagmiddag om 16.45 uur treedt FC Twente aan tegen AZ. Bij winst is de ploeg van trainer Joseph Oosting definitief verzekerd van de derde plaats op de ranglijst en deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League. Vorige week werd al deelname aan de hoofdfase van de Europa League veiliggesteld, een geweldige prestatie.
Alles staat volledig in het teken van het behalen van die derde plaats. Vanaf de winterstop bezet FC Twente deze positie, met nog drie wedstrijden te gaan wil je die uiteraard vasthouden. Het gaat zeker niet gemakkelijk worden, maar er is alle vertrouwen op een goed resultaat in Alkmaar. Joseph Oosting beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Het is een compliment aan de gehele staf dat er in deze fase van de competitie nauwelijks blessures zijn.

Titelstrijd FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen slaagde er woensdagavond niet in een nieuwe kans om de landstitel binnen te halen te verzilveren. In Sittard werd met 2-0 verloren van Fortuna. De teleurstelling was groot na afloop, maar deze teleurstelling moet de komende dagen weggeschoven worden. FC Twente Vrouwen kan op de laatste speeldag, zaterdag 11 mei, de hoofdprijs van het seizoen alsnog veroveren. Dan treedt de ploeg om 16.30 uur in De Grolsch Veste aan tegen Telstar. De kaartverkoop is reeds begonnen. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen een gratis kaart aanvragen. We rekenen op veel steun van de supporters!

Seizoenkaartverlenging
Inmiddels hebben al 18.000 supporters hun seizoenkaart voor het nieuwe seizoen verlengd. Afgelopen jaren hebben we bij de club de steun van de supporters op alle fronten gevoeld, maar niet eerder was het aantal verlengers zo hoog na een week. Geweldig om de betrokkenheid en het enthousiasme van onze supporters zo te zien, daar doen we het voor. De verlengperiode duurt tot en met zondag 12 mei. Op 15 mei en 16 mei is de verplaatsperiode voor supporters die hebben aangegeven een andere plek in het stadion te willen. Woensdag 22 mei krijgt een deel van de supporters die op de wachtlijst staat de gelegenheid een seizoenkaart te bestellen. Meer informatie over de verlenging is te vinden op onze website.

Nieuwe rol voor Sander Boschker
Deze week werd bekend dat Sander Boschker na dit seizoen stopt als keeperstrainer bij FC Twente. De oud-doelman was na zijn rijke carrière in deze trainersrol actief bij de club en volgde dit seizoen de opleiding Goalkeepercoach 3. Sander heeft besloten om niet verder te gaan met de opleiding, waardoor hij moet stoppen als keeperstrainer bij FC Twente. We respecteren zijn keuze en zijn met elkaar in overleg over een andere rol binnen FC Twente.

FC Twente/Heracles Academie
Afgelopen week namen Onder 14 en Onder 16 van de FC Twente/Heracles Academie deel aan een internationale toernooi in Griekenland. Zij waren actief tijdens Elite Neon Cup in Athene.  Onder 16 werd poulewinnaar en behaalde uiteindelijk een vijfde plaats. Onder 14 eindigde als derde in de poule.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.