Eerste selectie twepec

FC Twente heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De trainer was blij met de prestatie van de spelers tegen PEC Zwolle (3-1). Aanvoerder Robin Pröpper vertelt ook over de warme middag in De Grolsch Veste.

"De tweede helft hebben we een bepaald karakter gezien, die toonde dat we hier absoluut wilden winnen", begint trainer Joseph Oosting. "Het piept en kraakt een beetje en dat weten we ook, maar we zijn doorgegaan en hebben er alles aan gedaan om hier te winnen. Dat is gelukt en dat vind ik heel erg knap."

Oosting zag in de eerste helft Youri Regeer en Joshua Brenet gewisseld worden door een blessure. "Ik maak mij geen grote zorgen om hen", zegt Joseph Oosting. "Ze konden niet verder en daar gaan we naar kijken, dat doen we morgen."

Lees onder de foto's de reactie van aanvoerder Robin Pröpper.

60639179 FC Twentek
60639176 FC Twentek

"We hebben diep moeten gaan", vertelt aanvoerder Robin Pröpper. "We hadden wat pijntjes en PEC Zwolle was fel, vooral in het begin toen ze veel overtredingen maakten. We zijn de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest en hebben constant de druk erop gehouden. Na de rust kwamen we scherp uit de kleedkamer en daar hebben we het verschil gemaakt. We moesten wat meer laten zien dat wij de betere ploeg zijn en dat ging de tweede helft een stuk beter."

60640335 FC Twentek
60642268 FC Twentek

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.