Supporters Eerste selectie

Beste supporter,

Zondag spelen we thuis tegen Ajax. De Grolsch Veste is voor 2/3 bezet en dat betekent dat 20.000 supporters de ploeg van Ron Jans zullen ondersteunen. Het zijn nog niet de gewenste 30.000, maar hopelijk is dat binnenkort wel het geval. Dat we alle seizoenkaarthouders kunnen toelaten is mede mogelijk gemaakt door de supporters die na de oproep van twee weken geleden eenmalig hun kaart hebben ingeleverd. Op deze manier zijn honderden kaarten teruggekomen. Bovendien hebben personeelsleden en vrijwilligers van de club en de academie afgezien van hun kaart. Daarnaast is er uiteraard, en dat is bijzonder spijtig, geen losse verkoop van tickets geweest. 10.000 minder supporters in De Grolsch Veste is niet alleen voor de beleving in het stadion een aderlating, maar zeker ook financieel.
Kort voor aanvang van FC Twente - Ajax staan we stil bij het overlijden van oud-voorzitter en erelid Ferdinand Fransen. Fransen overleed op 11 juli jl. op 93-jarige leeftijd. We eren hem met applaus. 

Geen lege vakken 
Deze week doken verhalen op dat supporters tijdens de eerste competitieronde niet goed verspreid zouden zitten in de stadions. Hier is zondag in De Grolsch Veste geen sprake van. Tijdens FC Twente – Ajax is slechts een vak leeg. Dat is het vak naast het uitvak, maar dat is altijd leeg, ook bij honderd procent bezetting. 

Om zondag de doorstroomsnelheid bij de toegangspoorten te bevorderen, willen we alle supporters nogmaals vragen om de QR-code in de CoronaCheckApp in combinatie met een geldig identiteitsbewijs bij de hand te houden. Daarnaast wordt extra personeel ingezet om de QR-code te scannen. Dit versnelt de afhandeling.  

Home Vak-P weer open 
Zondag is het home van Vak-P weer open. De leden van de supportersvereniging hebben vier jaar lang hun stek moeten missen. Mooi dat Vak-P haar plek weer terug heeft. 

Hart van Twente 
Zondag voorafgaand aan FC Twente - Ajax wordt de Hart-van-Twente-skybox geopend. Hart van Twente, een initiatief van de Kidsclub, wil kwetsbare kinderen een hart onder de riem steken door hen bij een thuiswedstrijd van FC Twente in een speciaal ingerichte skybox uit te nodigen. Aanstaande zondag komen de eerste kinderen. De kinderen worden voorgedragen door organisaties als HarteKind, Villa Joep, MST, Twente tegen Kanker, Spieren voor Spieren, ZGT, Stichting Leergeld, Karakter, Roessingh, Stichting Joris en VSO ‘t Korhoen.  

Eerste selectie 
Zaten we het weekend toch ineens met een kater. De hele week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard hebben de staf en de spelers hard gewerkt voor een goed resultaat in Limburg. Ofschoon succes nooit gegarandeerd is, hadden we allemaal op een beter resultaat gehoopt. Helaas was dat niet het geval. Via Ricky van Wolfswinkel kwamen we nog wel op voorsprong, maar in de slotfase bleek Fortuna Sittard te sterk. Het heeft geen zin om lang bij de nederlaag stil te staan. Zondag komt Ajax op bezoek en alle energie is nodig voor een goede wedstrijd tegen de landskampioen. Ron Jans en zijn staf doen er deze week alles aan om het team voor te bereiden op Ajax. Uiteraard wordt het geen gemakkelijke wedstrijd, maar FC Twente heeft vorig seizoen laten zien van Ajax te kunnen winnen, in Amsterdam nog wel.  

Denilho Cleonise heeft een tweejarig contract met een optie voor nog twee jaren getekend. Het had even wat voeten in de aarde, maar we zijn blij dat hij nu officieel is aangesloten. 

FC Twente Vrouwen
Gisteren vond de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League plaats. Zoals bekend wordt die in de vorm van een minitoernooi afgewerkt op Sportcampus Diekman. FC Twente Vrouwen won haar eerste wedstrijd met maar liefst 9-0 van WFC Nike uit Georgië. Zaterdag is de finale tegen Spartak Subotica uit Servië. De winnaar plaatst zich voor de play-offs. Dit betreft een uit- en een thuisduel. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions die eind deze maand begint.

Maar nu eerst FC Twente – Ajax! 

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur