FC Twente Vrouwen

Alieke Tuin (23) maakt na dit seizoen de overstap naar FC Twente Vrouwen. De verdedigster komt over van Fortuna Sittard en tekent een contract tot medio 2026.

“In de gesprekken met Joran Pot en Rene Roord was het gevoel meteen heel positief”, vertelt Alieke Tuin. “Ze hebben veel vertrouwen in mij uitgesproken, dat is heel fijn. Het is een ontzettend mooie uitdaging om voor een club te gaan spelen die elk jaar strijdt om de prijzen en een plek in de Champions League. Verder wil ik mijzelf verder ontwikkelen en het team zo goed mogelijk helpen om mee te spelen om de prijzen. Ik hoop dat ik daar mijn bijdrage aan kan leveren bij FC Twente.”

Technisch Manager Rene Roord: "Ik ben heel blij dat we Alieke naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze is een dynamische speelster die de gehele linkerflank kan bespelen en die zich in de laatste jaren goed heeft ontwikkeld."

Over Alieke Tuin

Alieke Tuin (Winsum, 24 januari 2001) begon haar profcarrière bij sc Heerenveen. In 2021 maakte ze de overstap naar vv Alkmaar en een jaar later tekende ze bij Fortuna Sittard.

DVS00138
DVS00208 Verbeterd NR
DVS00104 Verbeterd NR

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.