Eerste selectie

Alec van Hoorenbeeck (25) heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2026 aan FC Twente bindt. In de verbintenis is een optie voor nog een seizoen opgenomen. De Belgische verdediger komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Twente en wordt met ingang van het nieuwe seizoen definitief overgenomen van KV Mechelen.

DVS01723 Verbeterd NR

“Ik ben blij dat ik nu officieel Tukker ben”, lacht Alec van Hoorenbeeck. Hij kijkt met een fijn gevoel terug op zijn debuutseizoen in Enschede. “Ik ben enorm positief verrast door de grootte van de club en hoe FC Twente hier leeft bij de supporters. Dit seizoen heb ik als speler laten zien dat ze op mij kunnen rekenen als ik er moet staan. Ik ben er klaar voor om de komende tijd samen met de club verder te groeien. Ik voel het vertrouwen.”

Arnold Bruggink: “We zijn heel blij dat Alec nu definitief speler van FC Twente is. Alec is een jongen die uitstekend past bij de club. Op de momenten dat het elftal hem dit seizoen nodig had heeft hij zich goed laten zien en zijn waarde gehad voor de ploeg. We zijn ervan overtuigd dat Alec de komende jaren bij FC Twente verder kan groeien en een belangrijke rol kan vervullen.”

Over Alec van Hoorenbeeck
Alec van Hoorenbeeck kwam als jeugdspeler uit voor het Belgische Beerschot en maakte in 2013 de overstap naar de jeugdopleiding van KV Mechelen. In 2019 debuteerde Van Hoorenbeeck in de hoofdmacht van Mechelen en maakte een jaar later op huurbasis de overstap naar Helmond Sport. Na dat seizoen keerde hij terug bij KV Mechelen, waarvoor hij 55 wedstrijden speelde. Sinds afgelopen zomer speelde Van Hoorenbeeck tot dusver dertien wedstrijden voor FC Twente.

DVS01744 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.