Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Na het onfortuinlijke verlies vorige week in Utrecht is directe plaatsing voor Europees voetbal lastiger geworden. Drie keer scoren was blijkbaar niet voldoende voor een resultaat in de Domstad. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer vier AZ zes punten. Inmiddels heeft ook Sparta Rotterdam zich nadrukkelijker in de strijd gemengd. De ploeg van de vader van ‘onze’ Sem Steijn, Maurice Steijn, heeft inmiddels een punt meer dan wij. Om in beeld te blijven voor plek vier is komende zondag winst op Sparta noodzakelijk.

Seizoenkaarten
Sinds dinsdagmorgen is het mogelijk om de seizoenkaart te verlengen. Alle seizoenkaarthouders hebben afgelopen dinsdag een e-mail ontvangen waarmee zij online de kaart kunnen verlengen. In de eerste dagen hebben al meer dan 9.000 supporters hun kaart voor het nieuwe seizoen verlengd. Inmiddels staan ruim 3.000 supporters ingeschreven op de wachtlijst. Dat zijn geweldige aantallen en het is een heel mooie tussenstand op weg naar weer een volle Veste. Afgelopen jaar werden alle beschikbare seizoenkaarten besteld. Dat willen we graag opnieuw realiseren.
Zaterdag is de receptie van De Grolsch Veste van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor vragen over de seizoenkaartverlenging. Hier kan de seizoenkaart ook worden verlengd. Dat kan tevens zondag voor de thuiswedstrijd tegen Sparta bij de SSU aan spoorzijde.
De verlengperiode duurt tot en met 10 mei.

Ivar van Dinteren en Adrie Bogers
Assistent-trainers Ivar van Dinteren en Adrie Bogers vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. Beiden hebben een aflopend contract bij de club, deze verbintenis wordt niet verlengd. Met het vertrek van de assistent-trainers wil FC Twente Joseph Oosting de ruimte geven om zijn staf voor een deel zelf in te vullen.

FC Twente Vrouwen
De speelsters van FC Twente Vrouwen maken zich op voor het slot van het seizoen. Met nog drie wedstrijden te gaan en twee punten voorsprong op concurrent Ajax belooft het een spannende ontknoping te worden. Komende zondag speelt FC Twente Vrouwen bij PEC Zwolle en zaterdag 29 april treft FC Twente Vrouwen Ajax in Amsterdam. Het zou geweldig zijn als de ploeg het succes van de voorgaande jaren kan evenaren. We wensen ze veel succes de komende wedstrijden!

FC Twente Vrouwen bereikt bekerfinale
FC Twente Vrouwen is ook nog in de race om de KNVB Beker. Voor het eerst sinds 2015 heeft de ploeg de finale van de nationale beker bereikt. Het team van trainer Joran Pot versloeg afgelopen zondag in de halve finale de beloftenploeg van PSV en mag nu op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) met de hoofdmacht van PSV Vrouwen gaan strijden om de nationale beker. Deze finale wordt gespeeld in Den Haag. De kaartverkoop voor de eindstrijd verloopt via de KNVB. Op onze website is meer informatie te vinden.

Castore & FC Twente
Met ingang van het nieuwe seizoen is Castore voor meerdere jaren de nieuwe teamwear- en merchandise partner van FC Twente. Castore gaat de productie, distributie en verkoop van FC Twente wedstrijd- en trainingskleding verzorgen. Deze kleding zal gedragen worden door alle selecties van FC Twente.
Door de medewerking van Castore is de Fanstore bij De Grolsch Veste sinds februari weer volledig open. Samen gaan we aan de slag om de webshop opnieuw in te richten en online verkoop van merchandise weer mogelijk te maken, dit zal naar verwachting medio juli gebeuren. Wij kijken uit naar de samenwerking met Castore.

25 jaar geleden… Het Diekman Stadion
Op 22 april 1998 speelde FC Twente haar laatste wedstrijd in Het Diekman Stadion. Morgen is dat precies 25 jaar geleden. Een kwart eeuw later kijken we in een Special op ESPN terug aan de hand van bijzondere verhalen. Het Diekman Stadion is voor veel supporters nog altijd een plek vol voetbalherinneringen. De Special over Het Diekman is zaterdag vanaf 17.30 uur te zien op ESPN.

ESPN DOC - "De Brief en het Lot"
Komende woensdag om 21.00 uur is op ESPN de FC Twente documentaire "De Brief en het Lot" te zien. Deze DOC vertelt het bijzondere verhaal van twee Noorse voetballers, die midden jaren zeventig naar Enschede kwamen: Reidar Sundby en Hallvar Thoresen. Onlangs waren ze nog te gast in De Grolsch Veste.
Thoresen groeide uit tot een van de beste Noorse voetballers ooit. Sundby krijgt tegenslag op tegenslag te verwerken en verdwijnt in de anonimiteit. Zij vertellen in de DOC het wonderlijke verhaal van de brief die hun levens zou veranderen.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.