Eerste selectie

FC Twente is vanmiddag met ruime cijfers onderuit gegaan in Amsterdam. De competitiewedstrijd tegen Ajax ging met 5-0 verloren.

20220213 Ajax FCT 10977

FC Twente was na dertien minuten dicht bij de openingstreffer, toen Ricky van Wolfswinkel een strak afgemeten voorzet van Gijs Smal tegen de lat kopte. Na een klein half uur spelen leek het Ajax te zijn dat de leiding pakte, maar Lars Unnerstall redde knap op een inzet van Tadic. Drie minuten later kwam de thuisploeg vanuit een hoekschop alsnog op voorsprong via Klaassen. Na de rust liep Ajax uit door drie doelpunten van Haller en een eigen doelpunt van aanvoerder Robin Pröpper. Lars Unnerstall stopte na ruim een uur spelen nog een strafschop van Tadic.

Ajax - FC Twente: 5-0 (1-0)

31' 1-0 (Klaassen)

54' 2-0 (Haller)

77' 3-0 (Pröpper, e.d.)

84' 4-0 (Haller)

90' 5-0 (Haller)

Arbiter: Allard Lindhout

Toeschouwers: 18.000

Gele kaart: Tadic (Ajax), Rots (FC Twente)

Opstelling Ajax: Pasveer, Timber, Alvarez, Klaassen, Tadic, Antony, Mazraoui, Blind (80' Tagliafico), Martinez, Haller, Berghuis.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupee, Hilgers (84' Bruns), Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki, Bosch (70' Vlap), Limnios (70' Misidjan), Van Wolfswinkel (70' Cleonise), Rots (70' Cerny).

Foto's: Bas Everhard & OrangePictures