Scoren in de wijk

Twintig jongerenteams van 12 tot en met 17 jaar zijn maandag 14 februari van start gegaan in De Grolsch Veste voor de 15 editie van de FC Twente Cup light. De teams werden na een korte introductie in de Hatrans Lounge verdeeld in twee groepen.

ko 2
ko 11
ko 14
ko 20
ko 25
ko 28
ko 31
ko 36
ko 40

De eerste groep kreeg binnen een presentatie, ondertekende de contracten en hier werden de teamfoto's gemaakt. De andere groep heeft buiten een voetbalgolftoernooi en FC Twente Quiz afgewerkt op de omloop van De Grolsch Veste. De ambassadeurs voor deze editie zijn Robin Propper en Kika van Es.

Dit jaar werken de jongerenteams vanwege corona een ingekort programma af van ruim drie maanden in plaats van de gebruikelijke vijf maanden. De jongerenteams, afkomstig uit heel Twente, werken via een kwalificatie toe naar een groot eindtoernooi in De Grolsch Veste.

Om dit eindtoernooi de halen moeten de teams punten verdienen door het uitvoeren van diverse buurtbijdrages, trainingen en het spelen van oefenwedstrijden. Dit jaar nemen ook drie teams van Internationale Schakelklassen (ISK) deel aan het project. Hiermee hoopt Scoren in de Wijk met de FC Twente Cup een positieve bijdrage te leveren aan het inburgeringsproces van deze jongeren.