Eerste selectie

Adrie Bogers (57) wordt komend seizoen assistent-trainer bij FC Twente. Hij gaat samen met Ivar van Dinteren, Jeffrey de Visscher, Sander Boschker en Nick Segers hoofdtrainer Ron Jans ondersteunen.

“De overstap naar FC Twente is voor mij een heel mooie kans”, vertelt Adrie Bogers. “Ik had de ambitie om vanuit mijn rol als assistent-trainer bij een grote club aan de slag te gaan. FC Twente past in dat plaatje. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een succesvol seizoen.”

Jan Streuer: “Met de komst van Adrie Bogers hebben we de technische staf voor het nieuwe seizoen voor de eerste training weer volledig ingevuld. Adrie is een ervaren trainer en we zijn blij dat hij deel uit gaat maken van de staf.”

Over Adrie Bogers
Adrie Bogers speelde in de periode 1983-2000 meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal voor onder meer NAC Breda, RKC Waalwijk en Willem II. Vanaf 2006 was Bogers trainer van Jong RKC Waalwijk en de drie jaren erna assistent bij het eerste elftal. Vanaf 2011 was Bogers assistent-trainer onder Zeljko Petrovic bij het Japanse Urawa Red Diamonds. Een jaar later werd hij assistent bij NAC Breda en was kort daarna even interim-hoofdtrainer van de Bredase club. Het seizoen daarna werd hij trainer van Sparta Rotterdam. In de periode 2013-2017 was hij respectievelijk assistent bij Willem II en N.E.C. In het seizoen 2019-2020 maakte Bogers bij N.E.C. deel uit van een driemanschap met Rogier Meijer en François Gesthuizen.
Na in 2020 en 2021 Ruud Brood bij ADO Den Haag en Jurgen Streppel bij Roda JC te hebben geassisteerd, was hij tot aan het eind van het afgelopen seizoen assistent bij het Iraaks voetbalelftal, opnieuw onder Petrovic.