Beste FC Twente-supporter,

De eerste selectie begint steeds meer vorm te krijgen. Deze is nog niet compleet, maar Ron Jans heeft steeds meer spelers tot zijn beschikking. Vorige week sloten Danilo en Ebuehi aan, de komende dagen willen we de selectie nog verder versterken. Uiteraard wil je nieuwe spelers zo snel mogelijk aan je binden, maar de realiteit is soms weerbarstig: kwaliteit vraagt geduld. Het is dan ook een illusie te veronderstellen dat de selectie compleet is bij de eerste wedstrijd op 12 september. Tot aan het sluiten van de transfer window op 6 oktober zullen er spelers komen en eventueel ook nog vertrekken. Dat is altijd zo geweest en dat zal nu niet anders zijn. In de oefenduels tegen Go Ahead Eagles en het team van de VVCS hebben de meeste spelers in ieder geval weer wedstrijdminuten kunnen maken.

Corona-maatregelen

De oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de tweede oefenwedstrijd waar de coronamaatregelen golden. De supporters verdienen alle respect voor de manier waarop zij met de maatregelen omgaan in het stadion.

Volgende week zaterdag 5 september spelen we in De Grolsch Veste tegen FC Emmen, de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de competitie. De belangrijkste maatregel blijft de 1,5-meter-afstand. Het is belangrijk dat supporters op de plaats gaan zitten zoals vermeld staat op de wedstrijdkaart. Om dit nog meer duidelijk te maken en ook om eenvoudiger te kunnen handhaven, zijn we deze week begonnen met het plakken van 30.000 (!) gekleurde stickers op de stoelen. Alleen als de 1,5 meter-maatregel tijdens FC Twente – FC Emmen goed wordt nageleefd, mogen we tegen Fortuna Sittard 8.000 supporters toelaten.

Supporters uit één huishouden 

Supporters uit één huishouden mogen naast elkaar zitten, hier is rekening mee gehouden tijdens het bestickeren van de stoelen. Aan hen vragen we om bij het kopen van een kaartje in ons online ticketing systeem twee plekken naast elkaar te bestellen en geen losse kaarten. Het betreft wel een beperkt aantal plekken.

Uiterlijk begin volgende week zullen de seizoenkaarthouders uitgebreid worden geïnformeerd over het competitieduel met Fortuna Sittard.

Nieuwe naam: Vrouwen Eredivisie

De Eredivisie van de voetbalvrouwen heeft een nieuwe naam: Vrouwen Eredivisie. Volgens de KNVB past bij de verdere modernisering en professionalisering van het vrouwenvoetbal een nieuwe naam, evenals een deze week gepresenteerd nieuw logo. Zoals bekend zal bij de start van het seizoen, zondag 6 september, wekelijks een wedstrijd ’live’ bij FOX Sports worden uitgezonden. Later op de dag verzorgt NOS Studio Sport een samenvatting. Voor FC Twente Vrouwen staat er meteen een topper op het programma. Het team van trainer Tommy Stroot speelt haar eerste wedstrijd uit tegen Ajax. Vrijdag 11 september wacht op Sportcampus Diekman de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

FC Twente/Heracles Academie

De teams van de Academie zijn volop in training en hebben inmiddels hun eerste oefenwedstrijden gespeeld. Vanaf zaterdag start voor een aantal de bekercompetitie en daarna volgende week de competitie. Twee spelers uit O21 waren deze week in het nieuws. Simon Seppenwoolde en Calvin Scholten maakten allebei een doelpunt in de oefenwedstrijden van het eerste elftal van FC Twente. Simon scoorde de 2-0 tegen Go Ahead Eagles en Calvin opende de score tegen het team van de VVCS. Een leuke opsteker voor beide jongens. 

Rookvrije stadions

Komend seizoen is zoals bekend het verbod op roken ook in voetbalstadions van kracht. Dit verbod komt voort uit de actie van de landelijke beweging ‘De Rookvrije Generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. De landelijke campagne is deze week gestart. Net als in andere openbare gebouwen en in de horeca geldt dan ook een verbod op roken in voetbalstadions. Het verbod geldt voor alle ruimten in het stadion. Enkel buiten het stadion kan dus nog gerookt worden.

Rookvrije stadions is een gezamenlijk initiatief van alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, gezamenlijk met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie, KNVB en de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (een initiatief van Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds). Deze partijen willen samen met de supporters rookvrije stadions creëren.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur