wiltwe Eerste selectie

Na de bekerronde wordt dit weekend de competitie in de Eredivisie hervat. Zaterdagavond treedt FC Twente in Tilburg aan tegen Willem II. In aanloop de vooruitblik met trainer Ron Jans.

De kans bestaat dat Ramiz Zerrouki zaterdag weer bij de selectie zit. De middenvelder werd donderdag met Algerije uitgeschakeld tijdens de Afrika Cup en had na de wedstrijd al even contact met Ron Jans. “Hij vroeg; wat denkt u van zaterdag?”, vertelt Jans. “Als hij fris en fruitig is neem ik hem op in de wedstrijdselectie. Ramiz was er heel trots op om met Algerije deel te nemen aan de Afrika Cup en voor hem is er een droom nu niet uitgekomen. Ik kan me voorstellen dat dat wat met je doet als speler”, aldus Jans. Mees Hilgers viel woensdag tegen AZ en is tegen Willem II weer inzetbaar. Ook Michal Sadilek is beschikbaar in Tilburg.

AZ
Woensdagavond slaagde FC Twente er tegen AZ niet in de kwartfinale te bereiken. “Die wedstrijd hebben we donderdag afgesloten. We zijn nog lang in de wedstrijd gebleven, maar uiteindelijk heeft AZ verdiend gewonnen. Dan is het ook klaar, want Willem II staan weer voor deur. De sfeer is goed en het gevoel ook."

Willem II
Het bekerduel met AZ en het treffen van zaterdag met Willem II zullen niet met elkaar te vergelijken zijn. “Bij AZ zeiden ze dat het hun beste wedstrijd van het seizoen was, Willem II zit in een heel andere fase. We kunnen daar meer ballen hoger op het veld veroveren en krijgen we meer tijd om te voetballen”, vervolgt Jans. “Toen we thuis tegen Willem II speelden stonden ze derde en nu hebben ze negen nederlagen achter elkaar. Hun vertrouwen zal wankel zijn. Zij willen het echt omdraaien, dat hebben ze een paar keer geprobeerd, maar toen kregen ze de deksel op de neus.”

Willem II – FC Twente, aftrap 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Het duel is live te zien op ESPN 2.