ajavrtwevr FC Twente Vrouwen

Vrijdagavond (19.30 uur) speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen Ajax. FC Twente Vrouwen kan de landstitel definitief binnenhalen. In aanloop naar het laatste competitieduel spraken we met Kerstin Casparij. Ajax - FC Twente Vrouwen is live te zien op ESPN.

Terugblik
Afgelopen zaterdag won FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste met 3-0 van PSV, een zege die voldoende was voor de officieuze titel. “We speelden een prima wedstrijd”, blikt Kerstin Casparij terug. “Er was veel steun van de supporters en we hebben een goed resultaat neergezet.”

Ontwikkeling
Het team heeft zich in een goede stijgende lijn ontwikkeld vindt Casparij. “We hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De afgelopen weken hebben we onze spelwijze iets aangepast, dit heeft goed uitgepakt in de wedstrijden tegen ADO Den Haag en PSV. Vrijdag kunnen we het seizoen in stijl afmaken met de titel.”

Klaar voor vrijdag
Vrijdagavond wacht op sportpark De Toekomst Ajax. “Zolang we de schaal niet in handen hebben, rekenen we ons niet rijk. We zijn realistisch en willen een goede wedstrijd op de mat leggen. Daarnaast willen we graag onze ongeslagen reeks in stand houden. Ajax is een sterke ploeg, het zal een leuke wedstrijd worden”, verwacht Casparij. De eerdere ontmoetingen in de competitie tegen Ajax werden beide winnend afgesloten. In Amsterdam werd er met 0-1 gewonnen en in Enschede werd het 3-2. “Er is een gezonde spanning, maar we hebben er vooral heel erg veel zin in. We hebben goed getraind vandaag, het team is er helemaal klaar voor.”

 

54519869 FC Twente