FC Twente Vrouwen

Komende zondag staat voor FC Twente Vrouwen de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Om 16:45 uur wordt er afgetrapt tegen Fortuna Sittard. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit met Elena Dhont.

FCTvrouwen Feyenoord

3 punten uit Rotterdam
Afgelopen vrijdag won FC Twente de uitwedstrijd bij Feyenoord, waarin Fenna Kalma de enige goal maakte. Dhont, als basisspeelster startte, was blij met de wedstrijd. 'Ik denk dat we tevreden mogen zijn over het resultaat', aldus Elena Dhont. 'Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. We wisten dus dat het een stugge ploeg is om tegen te spelen. Als je daar met 3 punten weg gaat, mogen we daar blij mee zijn.'

Wedstrijd tegen Fortuna Sittard
Fortuna Sittard is dit jaar toegetreden tot de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ondanks dat, staan ze na negen wedstrijden op een knappe derde plek. “Fortuna Sittard is net als wij bezig aan een sterke reeks, het is de eerste keer dat we tegen deze ploeg spelen. Ik kijk er naar uit."

Voor Dhont is de ontmoeting met Fortuna Sittard extra speciaal. De Belgisch international zal het opnemen tegen haar teamgenoten van het nationale team. Dhont: 'Ik merk dat ik iedere wedstrijd beter word, maar ik zit nog niet op mijn topniveau. Tijdens de wedstrijden zet ik stappen en ik ben blij dat ik de kans krijg om me hier te ontwikkelen. Dat ik zondag tegen teamgenoten van het nationale team speel is natuurlijk leuk, maar ik hoop vooral de drie punten mee naar huis te nemen'.

Periodekampioen
Bij een overwinning of een gelijkspel kroont FC Twente zich tot kampioen van de eerste periode. De ongeslagen reeks hopen ze dan ook vol te houden. 'We hebben tot nu toe een goede eerste seizoenshelft gespeeld. Een periodetitel zorgt voor de kroon op ons werk, maar het is niet ons doel. We willen graag winnen van Fortuna Sittard, daar ligt onze focus.'

Zondagmiddag om 16.45 uur rolt de bal op Sportcampus Diekman.

FCTvrouwen Ajax

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.