FC Twente Vrouwen psvvrtwevr

Vrijdagavond staat het volgende Eredivisieduel op het programma voor FC Twente Vrouwen. De nieuwe koploper speelt het uitduel met PSV op De Herdgang. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

Na de overwinning van zondag op Fortuna Sittard (3-1) staat FC Twente Vrouwen nu bovenaan in de Vrouwen Eredivisie. Trainer Joran Pot kijkt tevreden terug op het duel. "We hebben drie fantastische goals gemaakt", begint hij. "Qua spelbeeld hadden we het in het begin misschien even lastig, maar we groeiden in de wedstrijd en de eerste goal gaf ons extra kracht. We hebben goed voetbal laten zien, waarbij de doelpunten hier prima voorbeelden van waren. Vooral onze tweede doelpunt van Taylor Ziemer, dat was echt een teamgoal. Een voorbeeld van hoe we het als team willen doen."

Dynamiek

Na maanden blessureleed en haar rentree een paar weken geleden, stond Ella Peddemors zondag tegen Fortuna voor het eerst in de basis. "Ella verdiende die basisplek door wat ze heeft laten zien op de trainingen en tijdens de invalbeurten", legt Pot uit. "Ze deed het goed, ondanks dat het druk was op het middenveld. Ella zorgde voor de dynamiek waar we op hoopten en kwam zelfs een paar keer in een scoringskans. Ze heeft het goed gedaan."

Borst natmaken

Vrijdagavond staat de selectie van Joran Pot tegenover PSV. De ploeg uit Eindhoven heeft nog geen punt verspeeld in eigen huis. "PSV heeft drie thuiswedstrijden gespeeld, drie keer gewonnen, veertien goals gemaakt en één tegendoelpunt gehad", somt Pot op. "Dat zijn hun thuiscijfers dit seizoen. De kracht van PSV ligt in de creativiteit en snelheid voorop en ze zijn ook gevaarlijk bij standaardsituaties. We kunnen onze borst natmaken."

Selectie

Ten opzichte van vorige week zijn er weer veranderingen in de selectie. "Daniëlle de Jong zit weer bij de selectie", vertelt Pot. "Hetzelfde geldt voor Danique van Ginkel. Daarnaast is de rest hard aan het werk en komen ze dichterbij. Annouk Boshuizen en Jill Diekman trainen deels mee met de groep. Verder werken Kayleigh van Dooren, Jaimy Ravensbergen, Elena Dhont en Eva Oude Elberink hard aan hun herstel en dat gaat de goede kant op."

 

PSV - FC Twente Vrouwen begint vrijdagavond om 19.30 uur op De Herdgang in Eindhoven.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.