FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen speelt vrijdagavond in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tegen Excelsior. Het duel wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede, aftrap 19.30 uur. In aanloop naar het duel blikten we met Bente Jansen vooruit op de wedstrijd.

Volgens Bente Jansen heeft het team zich de afgelopen wedstrijden te kort gedaan. “We hebben ondermaats gepresteerd, en dat kon je ook aflezen aan de uitslagen. Het spel was bij vlagen wel goed, maar het was niet goed genoeg”, weet Jansen. Na de uitschakeling tegen Benfica verloor FC Twente in de competitie van PEC Zwolle en afgelopen weekend van PSV. “De nederlaag in de laatste twee duels valt niet echt aan een ding te wijten, maar ik denk dat we vooral onze kansen moeten gaan afmaken.’’

“We creëren veel en dat is positief”, vervolgt Jansen. “Alleen als je maar twee keer scoort in twee wedstrijden, dan is dat gewoon te weinig. Daar hebben we ons op gefocust de laatste week tijdens de training.’’ Jansen kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van vrijdag. “We hebben een goede trainingsweek gehad, iedereen heeft er zin in en we hebben iets goed te maken."

Kaarten voor deze wedstrijd zijn online verkrijgbaar: €2,- (jeugd t/m 16 jaar) en €5,- (volwassen), via deze pagina op de website.