twevradovr FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen gaat als koploper de eindfase van de kampioenspoule van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen in. Zondag wacht op Sportcampus Diekman in de een na laatste wedstrijd ADO Den Haag. Aanvoerder Renate Jansen blikt vooruit.

Afgelopen week won FC Twente Vrouwen van Ajax (1-0). De ploeg verzekerde zich daarmee van een plek bij de eerste twee op de ranglijst en bemachtigde tevens een ticket voor de voorronde van de UEFA Women’s Champions League.  De laatste twee duels strijdt FC Twente Vrouwen met PSV om de landstitel. “Nadat we waren uitgeschakeld voor de Eredivisie Cup en de KNVB beker, wisten we dat we nog twee doelen konden bereiken, vertelt Renate Jansen. “Een daarvan, plaatsing voor de Champions League, hebben we al bereikt. Daar zijn we heel blij om en nu willen we het andere doel ook bereiken”, verwijst Jansen naar de titel. 

“We zijn goed bezig in de play-offs, nadat we ons na het eerste deel van de competitie goed hebben teruggevochten. De komende twee wedstrijden moeten we net zo aanvliegen als we de laatste weken gedaan hebben, en dan zien we wel waar we komen. We zijn als ploeg gedreven en hebben er ook plezier in wat we doen. We hebben er zin in.”

“EEN LASTIGE PLOEG”

ADO Den Haag is zondagmiddag de tegenstander. “Een lastige ploeg”, vervolgt Jansen. “Eigenlijk hebben alle teams dit seizoen moeite met ADO, alleen PSV heeft er afgelopen week ‘eenvoudig’ van gewonnen (6-2). We moeten doorgaan waar we mee bezig zijn en gericht zijn op onszelf. Wat we doen, dat doen we met 100%. Zodat wij er in ieder geval alles aan gedaan hebben, dat moet de basis zijn.”

FC Twente Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen, aanvang 14.30 uur, is zondag live te zien ESPN.