FC Twente Vrouwen

Voor FC Twente Vrouwen wacht zondag in Utrecht de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Een wedstrijd waarin FC Twente Vrouwen bij winst de negende landstitel in haar historie verovert. In aanloop naar het duel met FC Utrecht blikt trainer Joran Pot vooruit.

In aanloop naar de hervatting van de competitie speelde FC Twente Vrouwen vorige week een oefenduel bij PSV. “We hebben de voorbereiding serieus aangevlogen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden”, geeft Joran Pot aan. “In die wedstrijd tegen PSV zag ons veldspel er goed uit en als je dan met 1-0 wint neem je dat goede gevoel ook mee. Deze week hebben we de voorbereiding op de training een goed gevolg gegeven. De sfeer is goed, op een goede manier ontspannen en de intensiteit is aanwezig bij de trainingen.”

 

62501212 FC Twente

Eerder dit seizoen won FC Twente Vrouwen op eigen veld met 4-0 van FC Utrecht. “Een wedstrijd waarin we dominant waren, maar Utrecht te lang in de wedstrijd lieten. Uiteindelijk gooi je in het laatste deel de wedstrijd in het slot”, vertelt Pot. “We kunnen zondag een sterke en stugge tegenstander verwachten in FC Utrecht. Een ploeg die aanvallend en verdedigend veel energie levert en met onder meer Bakker en De Keijzer kwaliteit hebben op het veld.”

“We gaan zondag naar Utrecht om kampioen te worden”, vervolgt Pot. “We hebben er veel zin in. Natuurlijk heeft de wedstrijd een extra lading. In dit soort duels is het een valkuil als je te veel wilt doen. Voor ons is het belangrijkste om te presteren met onze manier van spelen, dat we onze taken uitvoeren. Als we dat doen maken we heel goede kans om te winnen.”

FC Utrecht – FC Twente Vrouwen, aftrap 12.15 uur, is zondag live te zien op ESPN en online via de website van de NOS.

61271610 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.