FC Twente Vrouwen UWCL

Joran Pot begint deze week met zijn ploeg aan het Europese avontuur. In de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League is woensdagavond Cardiff City de tegenstander. Bij een eventuele overwinning volgt zaterdag Valur of ZFK Ljuboten. De trainer blikt vooruit op het treffen met het team uit Wales.

Met de ruime overwinning op Ajax nog vers in het geheugen moet de knop alweer om naar de Champions League. “Het zijn intensieve dagen, we hebben wedstrijden die elkaar snel opvolgen”, begint Joran Pot. “Maar dat is ook heel leuk. We mogen weer een wedstrijd spelen die ergens om gaat. Daar doen we het voor. We hebben als team een doel en dat is de groepsfase van de Champions League halen. We willen op het hoogste podium acteren en in de groepsfase heb je die mogelijkheid in meerdere duels. Verder is het voor de club ook belangrijk om die stap te zetten. Voor de naamsbekendheid maar ook om het financiële aspect.”

De eerste ronde in de vorm van een mini-toernooi is voor de trainer geen onbekende horde. “De eerste ronde in de Champions League is niet makkelijk”, legt Joran Pot uit. “Twee jaar geleden speelden we tegen Benfica en vorig jaar tegen Levante, dat waren twee goede tegenstanders. Uiteindelijk pakt er één niet goed uit en de andere wel, maar het zijn duels die beide kanten op kunnen vallen. We gaan er deze week weer vol voor.”

Cardiff City

Woensdagavond is Cardiff City de eerste tegenstander. “Cardiff City is de laatste twee jaar kampioen geworden”, gaat Joran Pot verder. “Het is moeilijk inschatten hoe de competitie uit Wales zich verhoudt met de Nederlandse. We hebben een beeld van Cardiff, maar het gaat erom hoe we zelf presteren. We moeten er voor zorgen dat we ons eigen niveau halen en dat we op die manier de baas zijn.”

Woensdagavond om 19.00 uur wordt er afgetrapt tegen Cardiff City op Sportpark Schreurserve.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.