twevradovr FC Twente Vrouwen

Kersvers Oranje-international Marisa Olislagers neemt het na de interlandperiode met FC Twente Vrouwen op tegen ADO Den Haag. Zondagmiddag om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportcampus Het Diekman in Enschede. In aanloop blikt Olislagers vooruit op de competitiewedstrijd.

37579 55918 1200 1200

Na een wisselvallige start in de competitie heeft FC Twente Vrouwen het tij gekeerd en staat de ploeg met twintig punten bovenaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. "De laatste tijd loopt het lekker", merkt Olislagers op. "We hebben al het vertrouwen om die lijn door te trekken.’’ Olislagers speelde tot nu toe alle competitiewedstrijden van het seizoen mee en heeft een doelpunt en vier assists achter haar naam staan. "Op een gegeven moment raak je op elkaar ingespeeld, en dat betaalt zich nu uit met ruime overwinningen op Heerenveen en vv Alkmaar, en natuurlijk de mooie 3-2 zege op Ajax’’, vertelt de linksback.

ADO Den Haag
Zondag treft Olislagers haar oude ploeg, ADO Den Haag. "We zullen vooral van onze kracht uit moeten gaan.’’ ADO staat na tien gespeelde wedstrijden op de zesde plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Olislagers speelde daar van 2018 tot 2020. "Er zijn inmiddels redelijk veel speelsters vertrokken bij ADO, toch blijft het leuk om bekenden terug te zien. Maar als je eenmaal op het veld tegenover elkaar staat is het net zoals iedere andere tegenstander’’, weet Olislagers.

OranjeLeeuwinnen
Olislagers kwam eerder uit voor Oranje O16, O17 en O19, en mocht maandag debuteren voor OranjeLeeuwinnen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan (0-0). "Toen ik een kleine maand geleden werd opgeroepen was dat een heel bijzonder moment. Ik heb de wedstrijd tegen Tsjechië geen minuten mogen maken, maar heb maandag tegen Japan wel mijn debuut gemaakt.’’ Olislagers viel in de 76minuut in voor teamgenoot Renate Jansen. "Debuteren in Oranje is een droom, dat ik dat kan waarmaken geeft me een super trots gevoel. Ik wil me laten zien bij FC Twente om in beeld te blijven bij Oranje en hopelijk kan ik in de toekomst een vaste waarde worden.’’