Eerste selectie vittwe

Woensdagavond staat in het Gelredome de tweede ontmoeting van deze week op het programma. Na de 2-0 zege op FC Utrecht treft FC Twente nu Vitesse. In aanloop naar de wedstrijd de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Afgelopen speelronde verloor Vitesse in Eindhoven nipt van PSV (1-0). De ploeg van trainer Phillip Cocu staat op een 14e plek in de Eredivisie. Eerder dit seizoen won FC Twente in De Grolsch Veste met 3-0 van de Arnhemse club. “Vitesse staat er veel duidelijker en beter op dan eerder dit seizoen”, geeft Ron Jans aan. “Destijds was trainer Letsch net weg bij de club en Phillip Cocu was net begonnen. Ze waren toen wat zoekende en hadden niet veel vertrouwen. Cocu heeft met zijn staf veel rust gebracht.”

“Wij moeten morgen doen wat we normaal ook doen”, vervolgt Jans. “In uitwedstrijden hebben we nog niet zo overtuigend gewonnen als thuis. Daar zijn we naar op zoek en het zou mooi zijn als dat morgen begint.”

Selectie
Michal Sadilek keert terug in de selectie. De middenvelder ontbrak tegen FC Utrecht en is tegen Vitesse weer beschikbaar. Wout Brama is er nog niet bij.

Vitesse – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.