FC Twente Vrouwen

Na de winterstop hervat FC Twente Vrouwen zondag de competitie met de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt. Jeugdinternational Kim Everaerts blikt vooruit op de wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het duel is zondag live te zien op ESPN.

FC Twente Vrouwen sloot vorige maand 2021 goed af. "Na de 9-1 overwinning op Excelsior gingen we lekker de winterstop in, en zijn we er ook heel goed uitgekomen. Nu zijn we met z’n allen hard aan het trainen en zijn we goed op weg naar de volgende wedstrijd’’, vertelt Everaerts. "We hadden voor de periode rondom de Kerst een kracht- en loopschema meegekregen om thuis te doen en dat is me goed bevallen, vooral omdat de sportscholen dicht zijn.’’ Op dit moment staat FC Twente Vrouwen na 13 gespeelde wedstrijden op de tweede plek in de competitie. "Er zaten wat mindere wedstrijden tussen voor de winterstop, maar ik ben er zeker van dat we er vanaf nu iets heel moois van gaan maken."

 

51058590 FC Twente

PEC Zwolle staat op de zesde plek, maar wist eerder dit seizoen FC Twente Vrouwen pijn te doen door hen in eigen huis met 1-4 te verslaan. "De wedstrijd is goed geanalyseerd en er is gekeken wat beter kon. Na de gelijkmaker van PEC vielen we terug en stonden we verdedigend slecht georganiseerd, dus hopelijk kunnen we de dingen die we hiervan hebben geleerd zondag meenemen."

Everaerts kwam vorig jaar over van Borussia Mönchengladbach en speelde dit seizoen zeven Eredivisie en twee Champions League wedstrijden. "We gaan natuurlijk voor het maximale dit seizoen. Zelf wil ik wanneer ik de kans krijg om speelminuten te maken, het beste uit mezelf halen en er voor mijn team kunnen staan’’, vertelt Everaerts.