Beste FC Twente-supporter,

We hebben een heel bijzondere zaterdag achter de rug. Om 9.00 uur begon de verlenging van de seizoenkaarten en aan het eind van de dag stond de teller op 8157 (!). Met ruim 100 supporters, spelers, speelsters, collega’s, oud-spelers en andere FC Twente-prominenten trokken we de regio in om supporters direct te danken voor de verlenging van hun seizoenkaart en hen een broodje Twenteham te bezorgen. We werden compleet overdonderd door het aantal verlengingen, in een half uur hadden we net zoveel verkochte kaarten als op een hele dag het jaar ervoor. Overal waar we aanbelden werden we met open armen ontvangen en bij iedereen was het enthousiasme groot. We mogen opnieuw trots zijn op onze supporters, maar we zijn ook heel dankbaar voor de grote steun in de hele regio. Het is mooi dat we in anderhalve dag tijd deze actie samen met de supportersverenigingen hebben kunnen realiseren, een prachtige samenwerking. Vooral in deze tijd is het goed dat club en supporters elkaar weten te vinden en daardoor samen mooie dingen kunnen doen. Zaterdag was een prachtige start, op dit moment staat de teller op 11.000 en hopelijk komen we weer in de buurt van het aantal van vorig jaar, 21.000 verkochte seizoenkaarten.

Diezelfde zaterdag herstartte enkele kilometers verderop in Duitsland de Bundesliga, een van de eerste competities in Europa waar na de uitbraak van het coronavirus weer gespeeld werd. Velen zagen uit naar deze herstart, maar wedstrijden zonder publiek zijn niet leuk om naar te kijken. Dat hebben we afgelopen weekend ervaren. Het is dan ook niet te hopen dat dit een voorbode is van wat ons te wachten staat in de Eredivisie. Voorlopig is daar echter nog niets over te zeggen, het is immers nog lang geen september. Wel zijn de KNVB en de clubs druk in de weer om plannen te maken over hoe we moeten omgaan met de ‘1,5 meter-maatschappij’ in het stadion. De realisatie hiervan is een gigantische uitdaging. We kijken ook alvast naar geschikte locaties voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op dit moment kun je in Duitsland al trainen onder normale omstandigheden, dat zou een goed alternatief kunnen zijn. Het is immers dichtbij. Onze supportersvereniging Alstätte in Duitsland heeft ons al benaderd met de vraag of zij hierin ook iets kunnen betekenen. We hebben hierover al contact.

Eerste selectie, FC Twente Vrouwen en Voetbalacademie 
De eerste selectie heeft woensdag de laatste groepstraining afgewerkt onder leiding van Gonzalo Garcia en zijn staf. De komende dagen worden enkele spelers nog individueel getest en dan is het seizoen voor de huidige selectie definitief ten einde. Een seizoen dat voor iedereen een onbevredigend einde kende, maar waarin een van de gestelde doelen, handhaving in de Eredivisie, is gerealiseerd. De nieuw aan te stellen technische staf gaat zich straks bezighouden met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Sinds deze week trainen de spelers van Onder 11 en Onder 12 weer en de verwachting is dat binnenkort de teams Onder 13 tot en met Onder 19 weer in training gaan, rekening houdend met de 1,5 meter afstand. De spelers komen normaal gesproken veelal met het openbaar vervoer naar de club en kunnen bijvoorbeeld nu na afloop van de training niet douchen, het vraagt allemaal om een goede afstemming.

Mooie opbrengsten
De verkoop van het T- shirt met de tekst ‘Supporter van de zorg’ heeft maar liefst €15.000 opgebracht. Er zijn de afgelopen weken in de Fanstore en online meer dan 700 exemplaren van het speciale shirt verkocht. Zoals bekend gaat de opbrengst volledig naar de personeelsvereniging van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Woensdag hebben de initiatiefnemers de cheque overhandigd aan het MST. Het was een heel mooi initiatief van diverse supportersverenigingen, waarbij ook de Ultras van FC Schalke 04 een bijdrage hebben geleverd.

Naast deze actie liep ook ‘#StortVoorTwente’ van de supporterswebsites ‘Twentefans’ en ‘Twente Insite’. Gezamenlijk hebben zij een bedrag van ruim €12.000 ingezameld. We danken hen voor dit mooie bedrag voor de club, we gaan hier een goede bestemming voor zoeken.

Nieuwe technisch directeur
Ik begrijp dat velen zich afvragen wanneer de nieuwe technisch directeur en in het verlengde daarvan de nieuwe trainer worden aangesteld. Er vinden op dit moment gesprekken plaats. We willen eerst een technisch directeur aanstellen en gaan daarna samen met hem de technische staf invullen. Zodra de nieuwe mensen er zijn, zullen we hier uiteraard over berichten. In de eerste week van juni hopen we de nieuwe technisch directeur in huis te hebben.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur