FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

Voor de vierde keer in haar historie staat FC Twente Vrouwen in de finale van de TOTO KNVB Beker. Donderdagmiddag om 16.00 uur wordt er in Den Haag afgetrapt tegen PSV. In aanloop naar de eindstrijd blikte trainer Joran Pot vooruit.

59373708 FC Twente

Woensdagmorgen trainden de speelsters op Sportcampus Diekman in Enschede, de laatste voorbereiding op weg naar de finale. In 2008, 2013 en 2015 behaalde de ploeg eveneens de eindstrijd, waarbij FC Twente Vrouwen de beker twee keer (2008 en 2015) veroverde.

Vechten
“We draaien een fantastisch seizoen en dat willen we bekronen met een prijs”, vertelt Joran Pot. “We willen heel graag om de prijzen spelen en elke prijs die we kunnen pakken is belangrijk. Kampioen worden is niet gelukt en nu gaan we vechten voor de beker”, vervolgt Pot, die eerder dit seizoen de Super Cup won met FC Twente Vrouwen en een ticket voor de UEFA Women’s Champions League veroverde.

59373670 FC Twente

PSV gegroeid
PSV eindigde dit seizoen in de Vrouwen Eredivisie op een vierde plaats. “Ze hebben een lastige eerste seizoenshelft gehad en gedurende het seizoen zijn ze gegroeid. De tweede wedstrijd die we tegen hen speelden was gelijkwaardiger dan het eerste duel en wonnen we uiteindelijk omdat we effectiever waren. We mogen PSV niet onderschatten en denken dat ze voor de dag komen als in de eerste wedstrijd. Morgen moeten we er staan en we kunnen niet terugvallen op een return. Voor de speelsters een goede ervaring en we hebben aardig wat meiden in de groep die weten hoe het is om voor de prijzen te spelen, we hebben er alle vertrouwen in", aldus Pot, die met FC Twente ook nog in de race is voor de Eredivisie Cup. "Dat telt na morgen. Eerst de bekerfinale."

FC Twente Vrouwen beschikt tegen PSV op de langgeblesseerden Kayleigh van Dooren en Ella Peddemors na over een volledig fitte selectie.

Kaarten voor de bekerfinale zijn te verkrijgen via de officiële KNVB Ticketshop. Kaarten zijn te koop voor €10,-.

FC Twente Vrouwen – PSV is donderdag vanaf 16.00 uur live te zien op ESPN. De voorbeschouwing begint om 15.30 uur.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.