Eerste selectie twerkc

FC Twente won zondagmiddag in eigen huis van RKC. Trainer Ron Jans blikte na afloop terug op het duel in De Grolsch Veste.

56819267 FC Twente

“Over de eerste helft ben ik heel tevreden", blikt Ron Jans terug op het duel met RKC. "Hoe langer het duurder, hoe beter we begonnen te spelen. Het laatste kwartier voor rust was heel goed, met goede doelpunten. Over het voetbal na rust ben ik niet tevreden. Als een tegenstander omschakelt van systeem, dan moet je daarop reageren. Zij gingen vroeg druk zetten met vier mensen en dan moet je niet met drie mensen gaan opbouwen. Dan breng je elkaar in de problemen. Ik vond dat een aantal jongens niet scherp waren en dat willen we niet. Het is mooi dat je 3-0 wint, dan kun je met de verbeterpunten aan de slag en dat gaan we doen.”

Na rust
“Na rust waren we de controle kwijt. Niet dat RKC in de zestien en bij Unnerstall gevaarlijk werd, maar we waren de controle kwijt en dat duurde echt te lang. Dan moet je ingrijpen en dat gaat altijd ten koste van een speler. Nu hebben we een speler eruit gehaald die gevaarlijk is in en rond de zestien van de tegenstander, maar nog moet ontwikkelen als het 45 meter meer terug is. Tactisch was het heel logisch. Kjølø hielp om de controle terug te krijgen. Hoe meer opties, hoe beter. En dat hebben we op verschillende posities.”

Youtube 22 23 v3
Interview