Eerste selectie twehee

Zondagmiddag is de return van de halve finale van de play-offs, FC Twente treft sc Heerenveen nu thuis. De ploeg van Ron Jans heeft zich afgelopen donderdag in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd door met 2-1 te winnen in Friesland.

FC Twente startte in Heerenveen goed aan de wedstrijd. Ron Jans: “We begonnen donderdag heel sterk met als hoogtepunt de prachtige goal van Vaclav Cerny. Voor mij is dat het doelpunt van het jaar. Drie keer achter elkaar inspelen, doorbewegen, een een-twee. Het was een prachtige goal. De laatste minuten van de tweede helft waren we minder dominant en incasseerden we de goal van Thom Haye. Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar bleven we vechten voor de winst. Het is dan mooi dat Manfred Ugalde uiteindelijk de ploeg beloont met een goal in blessuretijd.”

Trainer Ron Jans is positief gestemd over de wedstrijd van zondag, maar beseft dat het nog niet is gespeeld: “Het gaat over twee wedstrijden, dus is 2-1 nog geen zekerheid. Maar als we dit doortrekken in een volle Grolsch Veste moeten we het kunnen halen, op naar de finale.”

De selectie is fit uit Friesland teruggekeerd. FC Twente gaat met dezelfde selectie als afgelopen donderdag de confrontatie aan. Max Bruns en Anass Salah-Eddine zijn wegens blessures nog afwezig.

Er wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt in De Grolsch Veste. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.