almtwe Eerste selectie

Na een voorbereiding die begon op maandag 3 juli staat morgen het eerste competitieduel voor de deur. FC Twente reist af naar Almere voor het treffen met Almere City FC. Voor de club uit de Flevopolder is het na de promotie van vorig seizoen het allereerste duel ooit in de Eredivisie.

Trainer Joseph Oosting kijkt uit naar het treffen: “Mooi dat de competitie nu ook begint. Met de wedstrijden in Europa erbij komen we nu in het ritme van drie wedstrijden in de week. Dat is wat je wilt als trainer, maar zeker ook als speler.”

Door de planning van de voorronden van de Conference League heeft FC Twente inmiddels al drie officiële wedstrijden achter de rug. Oosting: “Normaal heb je zeven/acht weken voor de voorbereiding. Dat waren er nu 3,5. Samen met de staf hebben we hier goed naar gekeken en naar gehandeld. De spelers staan er fysiek goed op. We hebben in elk geval wedstrijdhardheid in de benen. Normaal wissel je spelers in deze fase wat eerder of geef je ze eerder rust. Dat kan nu niet.”

Oosting verwacht geen gemakkelijke middag. “Almere zal ongetwijfeld willen laten zien dat zij terecht gepromoveerd zijn. Ook het gegeven dat het hun eerste wedstrijd in de Eredivisie is, zal iets losmaken. Zij vertrouwen op het team van vorig seizoen en hun coach Alex Pastoor weet wat er gevraagd wordt om te presteren in de Eredivisie.”

FC Twente beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Zoals bekend is Gijs Smal enkele weken uitgeschakeld. Sem Steijn en Younes Taha sluiten wel weer aan.

Almere City FC – FC Twente staat zondag onder leiding van Sander van der Eijk. De aftrap is om 16.45 uur.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.