Eerste selectie twerbs

Dinsdagavond staan FC Twente en FC Red Bull Salzburg tegenover elkaar in De Grolsch Veste. In de derde voorronde van de Champions League staat een ticket voor de play-offs op het spel. Trainer Joseph Oosting en Lars Unnerstall blikken vooruit.

DSC05332 v2

Na een 2-1 nederlaag in Salzburg zal FC Twente morgen moeten winnen in De Grolsch Veste om de volgende ronde te bereiken. “Thuis zijn we moeilijk te verslaan”, begint Joseph Oosting. “Daar hebben we onze supporters ook bij nodig. De sfeer is heel mooi en dat verwacht ik morgen ook. Salzburg heeft de bekende manier van hoog drukzetten en dat willen wij ook graag. Het zal een mooie wedstrijd worden.”

De trainer ziet in Salzburg een sterke tegenstander, maar zag ook mogelijkheden. “We hebben een plan voor morgen”, gaat Joseph Oosting verder. “We hebben vertrouwen in dat plan. We moeten lef tonen en de wil tonen om een ronde verder te komen tegen een goeie tegenstander.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

DSC05294 v2

Lars Unnerstall kijkt uit naar het treffen in De Grolsch Veste. “De stemming in de groep is goed, iedereen kijkt er naar uit. We strijden voor een plek in de play-offs en dat is natuurlijk iets moois. In Salzburg waren er al veel supporters, maar hier in De Grolsch Veste staat iedereen achter je. Dat geeft wel een paar procent extra.”

Ook Lars Unnerstall ziet in FC Red Bull Salzburg een sterke tegenstander. “Vorige week was het even zoeken en voelen hoe het was. Het was onze eerste echte wedstrijd en dat is altijd even wennen, zeker tegen een ploeg die echt goed is in de pressing en die er kort op zit. De meesten zijn daar nu aan gewend en daar zullen we morgen goed mee om kunnen gaan.”

FC Twente – FC Red Bull Salzburg start om 19.00 uur en is te zien op Ziggo Sport.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.