Eerste selectie twepsv

In een uitverkochte Grolsch Veste speelt FC Twente zaterdagavond (18.45 uur) tegen PSV. Een dag voor de wedstrijd blikte Ron Jans vooruit op de ontmoeting.  "Wij kunnen alleen maar, en dat is echt mogelijk, een geweldig resultaat boeken als er we bovenop zitten tegen PSV.”

Gistermorgen keerde Michal Sadilek na zijn interlands met Tsjechië terug op het trainingsveld. Vandaag voegde Ramiz Zerrouki zich daarbij. De teleurstelling was uiteraard groot door het missen van het WK. “We hebben het er in de groep over gehad en iedereen steunt ze. Dat gaan 30.000 Tukkers morgen hopelijk ook doen”, weet Ron Jans. “Het is nu aan hen om tegen PSV te bewijzen dat ze mentaal ook topsporters zijn door er gewoon weer te staan”, aldus Jans, die Wout Brama zag terugkeren op het trainingsveld.
“Wout heeft de hele week meegetraind, maar is er nog niet bij dit weekend. Misschien de volgende wedstrijd.” Kik Pierie is tegen PSV niet beschikbaar. “Kik heeft dinsdag een tik gehad op de training, hem verwacht ik er volgende week weer bij. Ennio van der Gouw heeft knieklachten.”

PSV

Voor de interlandweek won de ploeg van Roger Schmidt met 5-0 van Fortuna Sittard en plaatste zich voor de laatste acht van de Conference League. “PSV verkeert denk ik nu in hun beste vorm van dit seizoen”, vervolgt Jans. “In de uitwedstrijd tegen Kopenhagen haalden ze een heel hoog niveau en in de competitie wonnen ze ook heel duidelijk. Maar er is morgen nog een ploeg die ook in de beste vorm van het seizoen steekt. Het gaat er om dat we er een wedstrijd van maken. Daarbij hebben we de supporters nodig. Ik denk dat die wel willen, net als wij.”

“In de uitwedstrijd tegen AZ hebben we laten zien dat we ons tegen dit soort tegenstanders kunnen meten. We moeten kijken of dat morgen weer gaat lukken. Tegen AZ kregen we de bevestiging dat we zijn gegroeid als team. De 30.000 supporters moeten we morgen gebruiken. Wij kunnen alleen maar, en dat is echt mogelijk, een geweldig resultaat boeken als er we bovenop zitten tegen PSV.”

FC Twente – PSV staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en is live te zien op ESPN 1.