tweaja Eerste selectie

Zondagmiddag staat in De Grolsch Veste de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, om 12.15 uur wordt er afgetrapt voor het duel met Ajax. Na de vrijdagochtendtraining blikten we met trainer Ron Jans vooruit op het treffen.

Deze week werd Dario Dumic weer verwelkomd op het trainingsveld. De verdediger ontbrak afgelopen weken vanwege een blessure. “Dario heeft goed kunnen trainen en zit zondag weer bij de selectie”, vertelt Ron Jans. Ook nieuwkomer Denilho Cleonise is bij de groep. “Omdat het laatste weken even duurde was het best lastig voor hem. Denilho is nu speelgerechtigd en fysiek en mentaal is hij er klaar.”

Zaterdag werkt de selectie de afsluitende training af richting zondag. Jans: “Dan weten we ook de definitieve opstelling. Er zijn wat fysieke ongemakken, zo staat achter de naam van Ricky van Wolfswinkel nog een vraagteken.”

50582163 FC Twente

Ajax-thuis
“Afgelopen week hebben we ons tegen Fortuna te kort gedaan”, vervolgt Jans. “Daar baal je dan enorm van, maar dan staat Ajax-thuis op het programma en moet je schakelen. Misschien dat we tegen Fortuna te ingetogen speelden. Nu moet het anders en dat gaan we doen ook.”

De ploeg wordt zondag gesteund door 20.000 supporters. “Dat gaat ons zeker helpen”, weet Jans. “Met de steun van het publiek moeten we het uiterste uit onszelf halen. Het gaat er ook om dat je er zelf in gelooft en de strijd aangaat.”

FC Twente – Ajax begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Kort voor aanvang staan we stil bij het overlijden van oud-voorzitter en erelid Ferdinand Fransen. Fransen overleed op 11 juli jl. op 93-jarige leeftijd. We eren hem met applaus.

61B4252
Michal Sadilek