Eerste selectie

FC Twente speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Hannover 96 (3-3), die verdeeld was over vier blokken van dertig minuten. Na afloop keken Sem Steijn en Carel Eiting terug op de wedstrijd in Oostenrijk, waarbij Steijn in het eerste en tweede blok in actie kwam en Eiting actief was gedurende het derde en vierde blok.

e9fbb1ce 6461 46b5 bab7 815ede975b4f

Stem Steijn: “Conditioneel mooie prikkel”

“Dit was een goede wedstrijd, vooral conditioneel een mooie prikkel voor ons”, vertelt Steijn. “Het eerste blok was heel goed. We hebben daarin gedomineerd en maakten een goed doelpunt. Het tweede blok was iets minder, we waren wat slordig en stonden een paar keer niet goed. Daarmee brachten we onszelf in de problemen. Gelukkig maakte Harrie Kuster nog een heel mooie goal. Dat is ook hartstikke leuk voor hem en dat verdient hij ook, want hij is goed bezig.”

Voor de selectie staat er zondagmorgen nog een laatste training in Oostenrijk op het programma, waarna de selectie ’s middags terugvliegt. “Al met al was het een heel goede week, waarbij nog duidelijker is geworden wat we willen van elkaar”, vervolgt Steijn. “De afstemming wordt dan nog beter en je leert elkaar misschien ook wel nog net wat beter kennen tijdens zo’n trainingskamp, ook al is de groep redelijk hetzelfde als vorig seizoen. Kortom: een heel geslaagd trainingskamp.”

 

23b35d4f 6e56 4da8 a1a0 27336aeaa067

Carel Eiting: “Veel positieve dingen gezien”

“Het was een wedstrijd met een heel hoog tempo en hoge intensiteit”, blikt Carel Eiting terug. “Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld. Heel zonde dat we de zege nog weggeven, ook voor het gevoel is dat jammer. Je bent sporter, je wilt altijd winnen. We hebben vooral veel positieve dingen gezien.”

Met Hannover 96 had FC Twente een tegenstander met veel fysieke kracht. “Het is goed dat we oefenen tegen verschillende tegenstanders met verschillende speelstijlen. In dit duel was vooral het tempo heel hoog en ging het spel op en neer. Ik heb twee keer dertig minuten gespeeld, maar het voelde als een goede wedstrijd.”

Eiting: “We hebben deze week fijn, goed en hard getraind. Ik denk dat deze week ons als team heel erg geholpen heeft. Je komt steeds dichter bij de start van het seizoen en dat voel je ook. Je voelt je elke dag sterker worden.”

49ebe625 7f7b 4e8e bed4 bcb46767506b

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.