Eerste selectie

Ron Jans en Michel Vlap hebben vrijdagavond genoten van de sfeer tijdens de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 (3-1). Ruim 26.000 supporters waren aanwezig en maakten er een mooi voetbalfeest van. Ook nieuwkomer Christos Tzolis was onder de indruk.

55468648 FC Twente
55468915 FC Twente

Ron Jans

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt”, aldus de trainer. “Een oefenwedstrijd, wel tegen een speciale tegenstander, die laat zien hoe het eigenlijk kan. De supporters door elkaar heen, één groot feest. En dan met drie geweldige doelpunten winnen we met 3-1. We speelden een best moeizame eerste helft, maar in de tweede helft knokten we ons er doorheen. Een geweldige afsluiting. Ik kan bijna niet wachten op de eerste officiële wedstrijd.

Michel Vlap

“Dit vertelt gewoon genoeg over deze club, dat er 26.000 man zitten tijdens een oefenwedstrijd, dat is absurd. Buiten de vrije trappen en corners zijn ze niet heel gevaarlijk geweest. In de tweede helft waren er periodes dat zij wat aandrongen. Uiteindelijk vond ik dat wij goed weerstand hebben geboden. We moeten zorgen dat we het publiek vermaken en weer een geweldig jaar tegemoet gaan.”

Christos Tzolis

Nieuwkomer Tzolis woonde vrijdagavond de wedstrijd bij. “Een geweldige atmosfeer. Ik kijk er naar uit om hier te spelen. Ik had dit niet verwacht. De fans zijn geweldig. Dit is een goede stap voor mij om plezier te hebben in het voetbal en op dit niveau te spelen.”