FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen en Fortuna Sittard strijden vrijdagavond op Sportcampus Diekman in Enschede om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. In aanloop naar het treffen spraken we met middenveldster Danique van Ginkel.

De bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard is voor FC Twente Vrouwen niet alleen de kans om in de halve finale te komen, de ploeg kan ook iets rechtzetten tegen de Limburgse formatie. Vorige week zondag leed FC Twente tegen Fortuna haar eerste puntverlies in de competitie. “In die wedstrijd hebben we na de rode kaart lang met zijn tienen moeten spelen en hebben we ons spel aan moeten passen”, vertelt Van Ginkel. “Toch hebben we het goed opgepakt als team en wisten we de nodige goede kansen te creëren. Helaas kregen we in de eindfase de 2-1 tegen. Vrijdag spelen we voor de beker, maar kunnen we toch enigszins wat rechtzetten tegen Fortuna. We willen ver komen in het toernooi. Je speelt immers om een prijs en dat willen we graag. We gaan er een mooie bekerwedstrijd van maken, we hebben er super veel zin in.”

 

57199011 FC Twente121234

De 21-jarige Van Ginkel beleeft dit jaar haar debuutseizoen bij FC Twente Vrouwen. Afgelopen zomer kwam de jeugdinternational over van sc Heerenveen. “Bij FC Twente heb ik het erg naar mijn zin en ik merk dat ik hier veel leer als speelster en sterker wordt. Het niveau is een stuk hoger dan ik gewend was en daaraan heb ik mij aan moeten passen”, vervolgt Van Ginkel. “Het gaat goed. Begin dit seizoen kwam ik terug van een knieblessure en heb ik het qua minuten opgebouwd. Ik heb tot nu toe veel meer gespeeld dan ik vooraf had verwacht en daar ben ik heel blij mee.”

FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede en begint om 19.30 uur.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.