Eerste selectie Supporters

Tijdens Sayf Ltaiefs eerste week bij FC Twente maakte de aanvaller op een speciale manier kennis met de club en de regio. Niet alleen op het veld, maar ook op de camping.

DSC08008 v2

Camping
Dinsdagmorgen werd Sayf Ltaief wakker midden in de Twentse natuur. Samen met zijn nieuwe ploeggenoten stond er een nachtje op de camping in Zuna op het programma. “Dat was bijzonder en erg leuk”, glimlacht de geboren Zwitser. “Het was een speciale teamactiviteit met de eerste selectie. ’s Avonds zaten we rondom het kampvuur na een gezellige barbecue, back to basic. Als je nieuw in het team komt dan leer je elkaar op zo’n manier ook buiten het voetbal om goed kennen. Je eet samen en trekt langer met elkaar op, dat is toch wat anders dan wanneer je elkaar alleen op het veld meemaakt. Ik ben hier nu een week en ik moet eerlijk zeggen, het voelt alsof ik de mensen van de club al een jaar ken. Wanneer iedereen je vanaf het begin overal bij betrekt dan is het ook makkelijker om je draai te vinden in een nieuwe omgeving. Tijdens de eerste trainingen heb ik wel gemerkt wat voor een team dit FC Twente is. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en rent voor elkaar”, vervolgt Ltaief. “Dat heb ik zo niet eerder meegemaakt. Als de ene speler een fout maakt, dan helpt de ander en ga je ervoor.”

Indrukwekkend
FC Twente was voor Ltaief geen onbekende club. “Ik weet dat de clubtopscorer, Blaise Nkufo, uit Zwitserland komt. Nikola Gjorgjev speelde hier in het jaar van de degradatie, hem ken ik. Hoe FC Twente na die degradatie een nieuwe start heeft gemaakt en weer terug is gekomen vind ik indrukwekkend. Nu speelt de club gewoon voorronde Champions League.”

DSC09209 v2

Sayf Ltaief, Tunesisch international, koos deze zomer weloverwogen voor de stap naar de Nederlandse competitie. Ik wilde een nieuwe stap maken”, vertelt Ltaief, die de laatste seizoenen in Zwitserland bij FC Basel en Winterthur speelde. “Voor een type speler als ik ben is de Nederlandse competitie aantrekkelijk om in te spelen. Hier wordt ‘open’ voetbal gespeeld. Met een aantal vrienden van mij in Zwitserland volgde ik de Nederlandse competitie en zag ik FC Twente regelmatig spelen. Het aanvallende voetbal dat hier gespeeld wordt past bij mij. De thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen Almere City zou ik in het stadion zitten, maar ik kon het niet redden vanwege mijn wedstrijden bij Winterthur. Mijn vrienden zijn toen wel geweest en hebben een paar mooie video’s van de sfeer in het stadion gemaakt. Daarom kijk ik extra uit naar mijn eerste wedstrijd in De Grolsch Veste.”

Voetballand
Tegen Motherwell droeg Ltaief vrijdag voor het eerst het FC Twente-shirt. In Deurningen maakten de supporters kennis met de rappe buitenspeler. “Daar zag ik dat Nederland een echt voetballand is”, vervolgt hij. “Om direct een oefenduel te spelen met zo veel supporters om het veld, dat was wel even ‘wauw’.” Na afloop werden de nodige handtekeningen en foto’s uitgedeeld. “Hier houden ze van voetbal.”

68224259 FC Twente v3

Tunesië
Zijn transfer naar FC Twente bleef ook in Tunesië niet onopgemerkt. Ltaief, 13-voudig international, kreeg een telefoontje van de bondscoach. “Hij was heel blij voor mij”, vertelt hij. “Ik ben er ook trots op dat ik deze stap heb kunnen maken en ik denk dat het goed is voor mijn ontwikkeling. Daar was hij het mee eens. Hier bij FC Twente wil ik een betere voetballer worden. Wat ik in de Zwitserse competitie heb laten zien, dat wil ik hier ook brengen en dan daarbij een extra stap maken. Het is misschien nog te vroeg om grote doelen te stellen, maar ik hoop over een jaar terug te kunnen kijken op een mooi eerste seizoen bij FC Twente met positieve herinneringen met het team.”

Zwitserland
Nu het EK in Duitsland in volle gang is, is de kans aanwezig dat Nederland Zwitserland gaat treffen. “Dat zou een heel mooi affiche zijn, maar laat beide landen er wel eerst voor zorgen dat ze dit weekend winnen. Of ik nog tips heb voor Nederland? Nee”, lacht Ltaief. “Op het vorige EK deed Zwitserland het ook goed, de ploeg heeft een aantal goede spelers en mooie talentvolle voetballers. Nederland-Zwitserland, ik kijk er naar uit.”

DSC00263 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.