Eerste selectie tweham

Een dag voor de Europese ontmoeting met Hammarby IF blikten trainer Joseph Oosting en aanvoerder Robin Pröpper vanmiddag tijdens de persconferentie vooruit op het duel in De Grolsch Veste.

Joseph Oosting kan met een fitte selectie toewerken naar de opening van het seizoen. Na ruim drie weken voorbereiding wacht voor FC Twente donderdagavond in De Grolsch Veste de eerste ontmoeting met Hammarby IF. “We draaien een goede voorbereiding”, geeft Joseph Oosting aan. “De ploeg heeft het vorig seizoen geweldig gedaan. Ze hebben een prima jaar gehad en die flow willen we graag doortrekken.”

FC Twente liet zich afgelopen weken in de voorbereiding zien tijdens de oefenduels. “Ik vind dat wij een goede aanvallende spelopvatting hebben, veel kansen creëren en dat we met energie spelen. Dat verwacht ik morgen weer”, vervolgt Oosting. “Hammarby is een stugge ploeg die vanuit de omschakeling de tegenstander probeert pijn te doen. Ze willen ook wel voetballen. In hun competitie zetten ze de tegenstander snel onder druk en nemen in de opbouw risico. Het is een Europees duel, ik denk dat ze zich aan ons gaan aanpassen.”

DSC04048 v2
DSC04041

Tegen Hammarby IF maakt Joseph Oosting zijn officiële debuut voor FC Twente in De Grolsch Veste. “Of het mijn debuut is of niet, ik kijk er enorm naar uit. Hier spelen is een hele happening. De laatste weken hebben we er met zijn allen keihard voor gewerkt. Wat we getraind hebben willen we terug zien in de wedstrijd. Als spelers en staf hebben we er alles aan gedaan, ik wil er morgen ook van genieten”, vertelt Oosting.

Robin Pröpper – “Het kan je seizoen meteen glans geven”
In de voorbereiding moest Robin Pröpper de eerste wedstrijden missen. Tegen FC Schalke 04 maakte hij zijn eerste minuten. “Ik ben 100% fit”, vertelt Pröpper. Door mijn polsblessure hadden we besloten in de eerste weken wat rust te nemen en heb ik een alternatief programma gedraaid. Fysiek heb ik veel kunnen doen.”

Het duel met Hammarby IF is er een om naar uit te kijken. “Een belangrijke wedstrijd voor de rest van het seizoen”, vervolgt Pröpper. “Hier hebben we vorig jaar hard voor geknokt. Dit was de beloning om hier nu te staan, de volgende beloning is om verder te komen. Het kan je seizoen al meteen glans geven. Europees voetbal was vorig jaar korter dan gehoopt, maar die ervaring nemen we wel mee naar dit seizoen. De flow van de laatste twee jaar willen we meenemen. We hebben nieuw elan in de groep en ik vind dat er we na drieënhalf week redelijk goed op staan. Dat willen we uitbouwen naar dit seizoen. Ik heb er veel zin in.”

DSC04080

De Grolsch Veste is donderdagavond nagenoeg uitverkocht, er zijn nog enkele losse kaarten verkrijgbaar.

FC Twente – Hammarby IF, aanvang 20.00 uur, is live te zien op Veronica. De wedstrijd staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter John Brooks.

DSC04027

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.