FC Twente Vrouwen

Zondag hervat FC Twente Vrouwen de competitie met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt. Het duel is live te zien op ESPN. In aanloop naar het duel blikken we vooruit met Kayleigh van Dooren.

53035839 FC Twente v2

Eerder dit seizoen stonden beide teams al twee keer tegenover elkaar. Beide duels eindigden in 1-4. In Enschede ging PEC Zwolle er met de winst vandoor en in Zwolle pakte FC Twente de drie punten. In aanloop naar het duel van zondag spraken we met Kayleigh van Dooren, die afgelopen interlandperiode haar debuut maakte voor de Oranje Leeuwinnen in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Finland. “Super leuk, ik had niet verwacht dat ik meteen zou spelen. Het was de eerste keer dat ik erbij zat en des te leuker dat ik meteen mijn debuut mocht maken”, vertelt van Dooren enthousiast. “Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en goede feedback gekregen van de bondscoach. Het smaakt naar meer.”

Afgelopen weekend stond Van Dooren weer in de basis in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. “Het was een lastige middag. We speelden op een moeilijk veld en er was veel wind. Na de interlandperiode was het spel van ons nog niet geweldig. Als team zijn we er goed mee omgegaan en hebben we belangrijke punten gepakt, een zakelijke overwinning”, blikt de middenvelder terug op de wedstrijd. Nu is de focus op de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Begin dit seizoen verloor FC Twente thuis met 1-4 van Zwolle. “Toen kwamen we uit een drukke periode met de wedstrijd tegen Benfica achter de rug en er waren nog veel wisselingen in het team. Het kwam allemaal niet ten goede van ons spel”, vertelt Van Dooren. De tweede wedstrijd tegen PEC werd wel gewonnen in Zwolle. “We hadden PEC in dat duel goed onder druk en daar kwamen zij niet onderuit. Dat moeten we nu ook weer doen.”

De laatste vijf wedstrijden in de Pure Eredivisie Voor Vrouwen werden door FC Twente gewonnen. Dat geeft vertrouwen. “We hebben een goeie reeks neergezet, het spel wordt steeds beter en er is meer automatisme binnen de ploeg. We hebben goede progressie gemaakt dit seizoen."