Eerste selectie

Donderdagavond staat op Het Kasteel de eerste ontmoeting van het tweeluik met Sparta Rotterdam op het programma in de finale van de play-offs. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Terwijl FC Twente over twee duels te sterk was voor sc Heerenveen, rekende Sparta Rotterdam af met FC Utrecht. De nummer vijf en zes van de Eredivisie strijden komende dagen tegen elkaar voor het laatste Europese ticket. “Ik denk dat het de twee clubs zijn die de finale verdienden”, geeft Ron Jans aan. “Sparta heeft veel punten gepakt dit seizoen en een positief doelsaldo. Ze hebben vertrouwen, het zal spannend worden. Net als bij ons past de kwaliteit van hun spelers heel goed bij elkaar. Lauritsen is een van hun gevaarlijke wapens, bij spelhervattingen hebben ze veel lengte. Sparta kan ook heel stug verdedigen en in fases als het niet loopt toch tot scoren komen.”

“Onze kwaliteiten liggen op een ander vlak”, vervolgt Jans. “Wij moeten meestal goed voetballen om te scoren. Laten we dat dan maar gewoon blijven doen. We steken al weken in een uitstekende vorm en hebben zes wedstrijden op rij gewonnen. Ons laatste puntverlies was thuis tegen Sparta (3-3). Sparta zal morgen willen winnen om met een zo goed mogelijke uitgangspositie naar Enschede af te reizen zondag. Wij willen in Rotterdam ook een goede positie pakken, het liefst met een overwinning. We hebben een mooi seizoen, maar het is nog niet af. Met een prijs kan het geweldig worden. Het is duidelijk wat we willen.”

Selectie
FC Twente werkt met dezelfde selectie toe naar het duel met Sparta als afgelopen week. De geblesseerden Anass Salah-Eddine en Max Bruns ontbreken.

Sparta Rotterdam – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat donderdag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.