Eerste selectie tweaja

Joseph Oosting is blij met de manier waarop FC Twente zondag Ajax over de knie heeft gelegd (3-1). “Wij hebben het goed gedaan”, blikt hij na afloop terug.

“We begonnen heel goed. In die fase maak je er twee, maar we hadden in het begin van de wedstrijd een grotere afstand kunnen nemen”, aldus de trainer. “Het plan was dat we rotatie hadden aan de linkerkant. Als dat niet zou lukken, zouden we vanuit de lange bal gaan spelen en de tweede bal winnen. Het plan is mooi, op papier, maar uiteindelijk is het fijn dat je het ook in de praktijk ziet gebeuren, hier thuis binnen de vier lijnen.”

“We hebben het goed gedaan. Je hebt invloed op de dingen die je zelf doet en die je traint. Daar hamer je ook op. Lering hebben we kunnen trekken uit de wedstrijd tegen Fenerbahce, waarin je goed speelt en voor staat. Als je dan tegen goede spelers speelt, die het bloed van de tegenstander ruiken en dan toeslaan, moet je de trekker overhalen en de 3-0 en 3-1 maken. Dan is het gebeurd, maar het duurde lang. Maar ik ben blij met de 3-1.”

Oosting is nu vier wedstrijden onderweg met FC Twente en wist daarin de maximale buit te pakken. “Als je het publiek vandaag ook weer ziet, de sfeer, dat geeft onze jongens een boost. Tuurlijk geniet ik, maar je moet ook reëel zijn. We hebben gewonnen en we gaan weer op naar de volgende wedstrijd. Ik ben heel blij met de energie die we uitstralen in zowel het verdedigen als aanvallen.”

image00001 v52
image00010 v8
61055144 FC Twente v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.