Eerste selectie heetwe

Nadat zondag het seizoen in de Eredivisie werd afgesloten met een mooie zege op Ajax, wacht voor FC Twente nu de strijd om het laatste Europese ticket. In de halve finale van de play-offs neemt FC Twente het in twee duels op tegen sc Heerenveen. De eerste afspraak is donderdagavond in het Abe Lenstra Stadion.

sc Heerenveen sloot afgelopen weekend de competitie af met een 2-0 zege op Go Ahead Eagles. In de competitie verloor FC Twente in Friesland en eindigde het treffen in De Grolsch Veste in een gelijkspel. “Heerenveen heeft een goede en lastige ploeg. Als je naar die wedstrijden kijkt ligt je er in de play-offs uit”, zegt Ron Jans. “Gezien ons voetbal had er in beide wedstrijden meer ingezeten voor ons. In effectiviteit en bij de spelhervattingen hebben we onszelf tekort gedaan.”

In aanloop naar de play-offs won FC Twente de laatste vier competitieduels. “De laatste wedstrijden staan we er goed op. Het vertrouwen is groot, we hebben een behoorlijke fitte selectie en de vorm is goed. Dat zijn een paar positieve voorwaarden”, vervolgt Jans. “We moeten zorgen dat we dit vasthouden.”

Ron Jans kan in Heerenveen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De geblesseerde Max Bruns ontbreekt en achter de naam van Anass Salah-Eddine staat een vraagteken. “Anass heeft knieklachten”, vertelt Jans. “Hopelijk wordt dat op korte termijn beter anders is het seizoen voor hem voorbij.”

sc Heerenveen – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Het duel is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.