FC Twente Vrouwen UWCL

Met een goede uitslag op zak reist FC Twente Vrouwen vanavond terug naar Nederland. De 1-4 zege in Kroatië op ZNK Osijek zorgt voor een goede uitgangspositie voor de return in De Grolsch Veste. Na afloop keek trainer Joran Pot terug op het duel.

FC Twente Vrouwen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. “We maakten een goede goal, Ella Peddemors schoot hem fantastisch binnen”, zei Joran Pot na afloop. “Daarna creëren we nog een aantal goede kansen, maar vergeten we de 0-2 te maken. Dan krijgen zij een situatie waarin ze geholpen worden (1-1) en daarna ging Osijek er in geloven. Ze vechten zichzelf dan in de wedstrijd en daarin moesten wij mee. Dat liepen niet zo goed als we zouden kunnen. We moeten zorgen dat we daarin wel ons eigen niveau weten te behalen. In de tweede helft hebben we dat iets meer kunnen doen. We krijgen genoeg kansen om het verschil te maken en uiteindelijk creëren we een goede uitgangspositie voor volgende week. Dan kunnen we de groepsfase van de Champions League bereiken en daar gaat de focus nu op, we moeten er alles aan doen om klaar te zijn voor die wedstrijd.”

Return in De Grolsch Veste

Donderdag 26 september (19.45 uur) wacht in De Grolsch Veste de return. Dan is de inzet plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze pagina.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.