FC Twente Vrouwen twevradovr

FC Twente Vrouwen boekte zaterdagmiddag een belangrijke overwinning tegen ADO Den Haag. Na afloop blikte trainer Joran Pot terug op de wedstrijd in Enschede.

“Dit zijn belangrijke drie punten en het is een mooie stap richting de laatste drie wedstrijden van het seizoen”, begint trainer Joran Pot. “We begonnen goed aan de wedstrijd waardoor we tot veel kansen kwamen. Helaas gingen de grote mogelijkheden er niet in, maar uiteindelijk maken we via een mooie standaardsituatie de 1-0. We domineerden de eerste helft en hadden het spel onder controle, we lieten de bal gaan waardoor we de tegenstander lieten lopen. Maar dan moet je jezelf belonen door de 2-0 te maken, dat bleef helaas uit.”

Hectisch

“In de tweede helft kwamen we niet lekker in ons spel en hadden we niet de rust om het verzorgde positiespel van de eerste helft te spelen”, gaat Joran Pot verder.  “Uiteindelijk resulteerde dat niet in grote kansen voor de tegenstander, dus verdedigend deden we het goed en zaten we goed in de duels. Doordat we niet de kansen afmaakten in de eerste helft, kwamen we op het eind in een hectische fase met veel duels en meer verdedigen. Desondanks stonden we ons mannetje en hebben we de overwinning over de streep getrokken. Hiermee hebben we een hele goede stap richting ons einddoel gezet.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.