FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

Uit handen van Technisch Manager René Roord ontving FC Twente Vrouwen zaterdagmiddag in Amsterdam de Super Cup. De 2-5 zege op landskampioen Ajax leverde voor de bekerwinnaar de eerste prijs van het seizoen op. Een mooie start voor de ploeg van trainer Joran Pot.

“Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd”, keek Joran Pot na afloop terug. “Het grootste gedeelte hebben we de controle gehad, creëerden we veel en gaven we weinig kansen weg. We zijn zeer effectief, als je vijf goals maakt tegen Ajax mag je heel tevreden zijn.”

Een goede teamprestatie van FC Twente Vrouwen. “Iedereen heeft alles gegeven, inclusief de invallers. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen om een prijs spelen en dan winnen is heel fijn. Het gevoel dat je meeneemt is belangrijk. Dat is na vandaag gewoon goed.”

Debuut in de basis
Sophie te Brake begon tegen Ajax in de basis. De 20-jarige middenveldster uit Groenlo keek met een prima gevoel terug op het treffen in Amsterdam. “Het is heel fijn om het seizoen zo te beginnen’, vertelt Te Brake. “Het was in het begin een beetje zoeken voor mij, maar ik denk dat ik heel tevreden mag zijn. Voor de eerste keer basis in zo’n belangrijke wedstrijd brengt natuurlijk wat druk met zich mee. Dat kon ik gelukkig van me afzetten en ik kijk dan ook terug op een goede wedstrijd. Daar ben ik heel blij mee. Met deze wedstrijd kunnen we verder bouwen dit seizoen en zijn we klaar voor de komende weken.”

Foto's: BSRAgency/OrangePictures 

Komende week strijdt FC Twente Vrouwen in de voorronde van de UEFA Women's Champions League. Woensdag wacht op het complex van Sparta Enschede het duel met Sturm Graz. 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.