FC Twente Vrouwen

Na de interlandperiode staat zondagmiddag het eerstvolgende competitieduel op het programma. FC Twente Vrouwen wil de zegereeks voortzetten met een overwinning op Fortuna Sittard. Sophie te Brake, die afgelopen week voor het eerst het shirt van Oranje droeg, kijkt er naar uit.

De start van het seizoen van Sophie te Brake (20) werd onlangs beloond met een oproep voor Jong Oranje. De middenveldster uit Groenlo veroverde begin dit seizoen een basisplek bij FC Twente Vrouwen. ‘Het is heel bijzonder. Ik had niet gedacht dat ik zo veel zou spelen’, begint Te Brake. ‘Je hoopt het natuurlijk, maar dat het precies zo uitpakt had ik niet gedacht. Ik heb mijn kans gepakt en kijk goed terug op het begin van het seizoen, maar je wilt natuurlijk altijd meer en jezelf verder ontwikkelen”

Genoten

Te Brake werd niet eerder opgeroepen voor een van de nationale elftallen. ‘Het was echt mooi om mee te maken’, vertelt ze. ‘We hebben twee duels gespeeld, tegen Frankrijk en Spanje. Het niveau ligt hoog dus dat was erg leuk en een mooie uitdaging. Van tevoren vroeg ik me nog af of ik het aan zou kunnen, maar het ging goed. Je speelt natuurlijk met de top van Nederland in die leeftijdsgroep, dus je moet wel aanpassen aan het niveau. Ik heb genoten van elk moment.’

Belangrijke punten

In het vorige speelronde versloeg FC Twente ADO Den Haag met 2-3. ‘Het waren drie belangrijke punten’, vervolgt Te Brake. ‘Niet alles ging even goed, maar we hebben ons wel gerevancheerd na de Champions League-uitschakeling. We waren blij met de winst, maar er kunnen en moeten dingen veel beter. Dat is aan ons om zondag te laten zien.’

Zondagmiddag hervat FC Twente het seizoen in de Vrouwen Eredivisie. Fortuna Sittard staat momenteel op de derde plek. ‘Fortuna Sittard is altijd een lastige ploeg. Ze spelen stug en zijn goed georganiseerd. Daarnaast zijn ze heel sterk in de omschakeling. Ik verwacht dat dit het spelbeeld gaat worden: wij aan de bal en zij in de omschakeling.”

FC Twente Vrouwen – Fortuna Sittard wordt gespeeld op Sportpark Schreurserve. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt. Het duel is live te volgen op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.