Eerste selectie

Na het stranden in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Red Bull Salzburg gaat het vizier nu weer vol op de Eredivisie. Zaterdagavond wacht het thuisduel tegen Sparta Rotterdam. Trainer Joseph Oosting aan het woord.

“Dinsdag was een intense avond, zowel fysiek als mentaal”, begint Joseph Oosting. “Het liefst wil je natuurlijk een ronde verder, dat het niet gelukt is, is jammer en teleurstellend. Over het verloop van de rest van de avond ben ik wel tevreden. Als je kijkt naar vorig jaar, toen streden we op dit moment voor een plek in de Conference League en verloren we ruim van Fenerbahce. Dat is een groot contrast met nu en dan kan je zien dat we enorme stappen hebben gezet.”

Sparta Rotterdam

Om 18.45 uur wordt er zaterdagavond afgetrapt in De Grolsch Veste tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Joseph Oosting won het eerste duel in de Eredivisie van NEC en wil deze goede start een vervolg geven. “Naast het duel tegen Salzburg speelden we ook in Nijmegen tegen een goede ploeg. Dan wacht nu Sparta Rotterdam. Het is een intense week waarbij we op de toppen van onze kunnen spelen, fysiek en mentaal. Vorig jaar hebben we tegen Sparta in Rotterdam gelijkgespeeld en thuis gewonnen, twee taaie wedstrijden. Het is een goed georganiseerd elftal, met als wapen de lange bal op Lauritsen gecombineerd met vroege voorzetten. De start van dit seizoen is pittig, maar we weten nu ook waar we staan. De uitdaging is om in zware weken tegen zware tegenstanders goed voor de dag te komen en het maximaal haalbare te behalen. De ploeg moet fysiek en mentaal klaar zijn voor de intense weken.”

Zaterdag om 18.45 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Het duel is live te zien op ESPN 3.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.