Eerste selectie

In aanloop naar Bryan Ruiz’ Farewell Game zijn Costa Ricaanse verslaggevers deze dagen vaste gasten op het trainingscentrum van Liga Deportiva Alajuelense. Zo ook ESPN-reporter Alejandro Monge. In 2010 was hij een jonge voetbalsupporter die FC Twente op de voet volgde. Zijn hart gaat nog steeds sneller kloppen als hij de namen van het kampioensteam hoort.  

Voor Alejandro Monge is het bezoek vandaag aan het trainingscentrum een bijzondere ervaring. Zijn landgenoot Manfred Ugalde staat in de spotlights, maar de aandacht gaat toch uit naar Wout Brama en Sander Boschker. Zonde enige moeite dreunt de Costa Ricaan de namen van het kampioenselftal van 2010 op. Net als de tegenstanders van dat seizoen. Na een gesprek met Brama wacht voor hem even later een feest der herkenning met de Twentse doelman.   

Fj9liVlXwAYB wB

“Toen Bryan Ruiz naar FC Twente kwam was ik nog een tiener”, vertelt Alejandro. “Ik had veel tijd en ik volgde Ruiz’ carrière op de voet. Zeker nadat hij van Gent naar FC Twente ging. Als FC Twente op zondagmiddag speelde stond ik vroeg op om de wedstrijden te zien. Dat deden er velen in Costa Rica. Het team maakte veel indruk op mij. Het speelde zo goed en de strijd met Ajax was prachtig om te volgen. Alle momenten van Ruiz bij FC Twente heb ik gezien. Toen FC Twente tegen NAC Breda kampioen werd was de wedstrijd hier live op tv en het was voor Costa Rica heel speciaal dat Ruiz zo’n titel won. Iedereen heeft zijn doelpunt tegen NAC gezien. Sindsdien heeft Costa Rica een band met FC Twente, iedereen in het land kent de club en het trekt nog altijd de aandacht als ze spelen. Zeker nu ook Ugalde bij jullie speelt” 

Toen eind september bekend werd dat FC Twente naar Costa Rica zou komen was dat groot nieuws. “Het biedt ons ook de kans om een Europese club in actie te zien, een ploeg uit een heel andere competitie”, vervolgt Alejandro. “FC Twente krijgt zaterdag een speciaal welkom. De fans van La Liga staan bekend om hun passie en de geweldige sfeer die ze maken in hun stadion. Dat zal zaterdag niet anders zijn. FC Twente zal zich welkom gaan voelen.”  

Vrijdag training in het stadion 

Vrijdag rond 16.30 uur Nederlandse tijd traint FC Twente in Estadio Alejandro Morera Soto, de thuishaven van Liga Deportiva Alajuelense. Daar waar zaterdagavond (23.00 uur Nederlandse tijd) de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz wordt gespeeld.  

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.